Kylie Jennert ismered? A csaj főállású híresember. De tényleg, abból él, hogy nagyon sokan ismerik, ami eleve XXI. századi sajátosság, és ebben a kijelentésben nincs semmi keserű rendszerkritika, ezek eddig csak a puszta tények.

Mondjuk a Kardashian-klán legfiatalabb tagja helyből nem volt szegény, aztán amikor az USA-ban beütött a Keeping Up With the Kardashians című valóságshow, a csajnak simán felkúszott pár millióra az Insta- és Twitter-követőinek száma, amivel már meg is volt oldva az élete.

A másik platform, ahol Kylie a szelfijeivel termelte a milliókat, a Snapchat, ami az utóbbi időkben egy szerencsétlenül sikerült frissítésnek köszönhetően elkezdett gyengélkedni. A felhasználók annyira rühellték ezt az update-et, hogy még aláírásokat is elkezdtek gyűjteni, hogy állítsák vissza szeretett Snapchatük korábbi állapotát.

És akkor jött Kylie, aki a következőt tette közzé a Twitteren:


azaz

szóóóval, van még valaki, aki nem használja többé a Snapchatet?... vagy csak én teszek így. ohhh ez olyan szomorú.

És nem hiszed el, de erre az árva három mondatra a Snapchat részvényei mélyrepülésbe kezdtek, ami úgy már egy kicsit érthetőbb, ha tudod, hogy Kylie-t 24 millióan követik a Twitteren, az pedig már komoly vásárlóerő.

A tőzsdén azonnal beindult az eladási hullám, mindenki meg akart szabadulni a Snapchat-részvényeitől, melynek köszönhetően a cég nagyjából 1,6 milliárd dollárt veszített az értékéből.

Kylie (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,

A csajnak egyébként nem igazán kell megerőltetnie magát ahhoz, hogy megismételje ezt a mutatványt. Az Instagramon egészen elképesztő 104 milliós követőtábora van.

Ez már komoly felelősség, ha úgy tetszik eszköz, amit ezernyi dologra lehet használni. Ha megnézed, ő mire használja, szerintünk egy cseppet sem fogsz csodálkozni. Sminkek, szelfik, pletyók, és a jelek szerint olyan platformok cseszegetése, melyeknek ő is dollármilliókat köszönhet.

Megijedni azért nem kell! Szerencsére van nekünk nem kevés olyan világsztárunk is, akik környezettudatosságra vagy társadalmi szerepvállalásra buzdítják a követőiket.

Csak sajnos őket nem követik annyian.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában