A walesi Cardigan egyik hentesüzletének tulajdonosa, Tom Samways nagyon nem értette, mi a fenének akarnak a vegánok olyan fogásokat benni, melyek húsételeket imitálnak. Fogta hát magát, és összehozott egy olyan terméket, ami húskészítmény létére zöldségnek álcázza magát.
Abban mondjuk mindenképp igazat kell adnunk Tomnak, hogy a répának kinéző fasírt semmivel sem furább, mint mondjuk a vegán csirkefalatkák, amire csak úgy csődülnek a vegánok a KFC-be.
Tom gasztroforradalma igazából viccnek indult, de annyira népszerű lett, hogy végül bekerült az állandó kínálatba.
A répafasírt darált sertéshúsból, olasz fűszerezéssel készül, a színét egy vékony narancsmáztól kapja, a szára pedig petrezselyemzöld, bár ez az étel legnyilvánvalóbb hozzávalója.
A vegánpukkasztó fasírtot a T Samways High Class Butchers nevű hentesüzletben kóstolhatod meg, ha Cardiganba vetne a jósors.
(via)