Zsebdrón a DJI-tól

Vajon miért készít a világ talán legismertebb márkája tenyérnyi, picike drónt? Igen, azért, hogy még a nagymamánk is biztonsággal reptethesse

A DJI legújabb, alig pár napja bemutatott minidrónja a Spark mindössze 30 dekás, elfér egy uzsonnás-dobozban, bő negyed órát repül egy töltéssel és ha nem akarsz távirányítóval vacakolni, akkor akár jedi módjára, csupán kézmozdulatokkal is irányíthatod. Felszáll a kezedből, megismeri az arcod, ha akarod követ, ha akarod körberepül videózás közben, vagy csak készít rólad egy szelfit, ha intesz neki.

Van benne GPS, sport módban akár 50 km/órás sebességgel is száguld - ehhez viszont már kell a feláras távirányító is - 1920×1080 pixeles kamerája stabil, élvezhető videót rögzít, illetve közvetít a repülés során és ha akadályt érzékel, okosan kikerüli, nem csapódik bele ezerrel.

Tucatnyi beépített fix program segíti az amatőr légifotóst, hogy a repülés végén ne csak valami értelmezhetetlen képi katyvasz szomorkodjon a memóriakártyán. Sőt, a DJI Go 4 alkalmazással már a terepen meg lehet vágni a filmet, fel lehet turbózni látványos szűrőkkel és már mehet is a különféle közösségi oldalakra.

Hogy igazán szép legyen, még az ára sem vészes, a többféle színben kapható minidrón 499 dollárba - 138 ezer forintba kerül. Jó, ez sokkal több, mint amennyibe az eBay-en kapható filléres repülő izék kerülnek, viszont ezt öt perc bénázás után ezt nem kell örökre elfelejteni.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon