Zsebdrón a DJI-tól

Vajon miért készít a világ talán legismertebb márkája tenyérnyi, picike drónt? Igen, azért, hogy még a nagymamánk is biztonsággal reptethesse

A DJI legújabb, alig pár napja bemutatott minidrónja a Spark mindössze 30 dekás, elfér egy uzsonnás-dobozban, bő negyed órát repül egy töltéssel és ha nem akarsz távirányítóval vacakolni, akkor akár jedi módjára, csupán kézmozdulatokkal is irányíthatod. Felszáll a kezedből, megismeri az arcod, ha akarod követ, ha akarod körberepül videózás közben, vagy csak készít rólad egy szelfit, ha intesz neki.

Van benne GPS, sport módban akár 50 km/órás sebességgel is száguld - ehhez viszont már kell a feláras távirányító is - 1920×1080 pixeles kamerája stabil, élvezhető videót rögzít, illetve közvetít a repülés során és ha akadályt érzékel, okosan kikerüli, nem csapódik bele ezerrel.

Tucatnyi beépített fix program segíti az amatőr légifotóst, hogy a repülés végén ne csak valami értelmezhetetlen képi katyvasz szomorkodjon a memóriakártyán. Sőt, a DJI Go 4 alkalmazással már a terepen meg lehet vágni a filmet, fel lehet turbózni látványos szűrőkkel és már mehet is a különféle közösségi oldalakra.

Hogy igazán szép legyen, még az ára sem vészes, a többféle színben kapható minidrón 499 dollárba - 138 ezer forintba kerül. Jó, ez sokkal több, mint amennyibe az eBay-en kapható filléres repülő izék kerülnek, viszont ezt öt perc bénázás után ezt nem kell örökre elfelejteni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon