Amikor az edzést a szabadba költöztetjük, az nemcsak a testünket, de a lelkünket is frissíti. A kert vagy a terasz ideális helyszín lehet a mindennapi mozgásra, de néhány fontos elemre szükség van ahhoz, hogy ezek a területek valóban alkalmasak és kényelmesek legyenek sportoláshoz.

Rendezzük be a szabadtéri fitnesz termünket!

Minden otthoni edzés alapja a megfelelő felszerelés. A szabadtéri edzéshez válasszunk olyan eszközöket, amelyek időjárásállóak és könnyen tárolhatóak. A kettlebellek, kézi súlyzók, ugrálókötelek nem túl helyigényesek, de változatosan használhatóak. Tökéletes választás lehet még a TRX, amelyet egyszerűen rögzíthetünk akár a terasz szerkezetéhez. Ezen felül szóba jöhetnek a kültéri edzőpadok is. A jóga vagy pilates kedvelőinek pedig érdemes beszerezni egy minőségi, csúszásmentes jógaszőnyeget.

Legyen megfelelő a környezet!

A kényelmes és biztonságos edzéshez elengedhetetlen, hogy legyen egy jól árnyékolt terület, ahol a nap legforróbb óráiban is hűvösen tarthatjuk magunkat. Egy kész pergola vagy napvitorla védelmet nyújt az erős napsütésben, így kellemes környezetet teremt. Ez különösen fontos, ha hosszabb ideig tartózkodunk kint, vagy érzékenyek vagyunk a napfényre.

Használjuk ki az adottságokat!

Ha van egy vagy akár több lépcső a kertünkben vagy a házunk előtt, akkor azokat is vonjuk be az edzésbe. Egy lépcsősor remek eszköz lehet a kardió és erősítő edzések intenzitásának növelésére. Az intervallumos sprintek, lépcsőfutások vagy a lépcsőn végzett guggolások és lépcsőmászások hozzáadása az edzésrutinhoz nemcsak fokozza az edzés intenzitását, de változatosságot is visz bele. Emellett a lépcsők használata javítja a lábizmok erőnlétét, a koordinációt és az egyensúlyérzéket.

Tartsunk úszóedzést otthon!

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nem kell uszodába menni, mert a kertünkben is van egy elég nagy méretű medence, akkor ne csak a lábunkat lógassuk bele, hanem edzésre is használjuk. Az úszás kiváló kardió edzés, amely az egész testet megdolgoztatja, miközben kíméli az ízületeket. Egy kisebb medence pedig akár lazításhoz, regenerálódáshoz is remekül használható, ha úszni nem is tudunk benne.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában