Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Melyek a legfontosabb barkácskellékek, szerszámgépek, amelyekre szükségünk lehet? Ha valaki szeret otthon barkácsolni, vagy csak magának javítaná meg, ami leesik, leszakad, letörik vagy elromlik, akkor érdemes otthon tartania egy jó kis szettet. Íme egy kis összeállítás kezdőknek!

Mikor, miért van rájuk szükségünk?

Miért lehet szükségünk egy alap szerszámkészletre? Két okból. Egyrészt egy alapkészlet nagyon jól jöhet otthonra, hogy meg tudjuk bütykölni, ha valami meghibásodik. Egy barkács alapkészlet, és néhány minőségi kéziszerszám minden háztartásban nagy segítség, mondhatni, alapszükséglet. Nem is beszélve a jó minőségű elektromos szerszámgépekről.

Másrészt viszont elképzelhető, hogy kedvet kapunk az otthoni alkotáshoz. Hiszen hobbi szinten egy-két dolgot saját kezűleg elkészíteni, összeszerelni, bütykölgetni kifejezetten izgalmas kikapcsolódás lehet. Ráadásul az interneten ma már nem csak sok inspirációt talál az ember, de még az elkészítés, javítás menetét is részletesen bemutatják blogok és vlogok formájában.

Persze ha otthoni barkácsoláshoz kellenek eszközök, akkor az alap szerszámkészletet érdeklődési körünk irányába bővíthetjük. Nézzük meg, mik az alapok! Barkácsolásra fel!

Milyen barkácseszközöket szerezzünk be?

Az elektromos szerszámok kiválasztása esetén mérlegeljünk, gondoljuk végig, hogy milyen munkákat szoktunk a ház körül végezni. Érdemes beszerezni például egy elektromos csavarbehajtót. Az akkus csavarbehajtó nagyon praktikus eszköz. Ha fába, műanyagba szoktunk általában csavarokat behajtani, akkor tökéletes eszköz lesz számunkra.

Azonban ha esetleg falakba is gyakran szoktunk fúrni, akkor érdemes olyan akkus csavarbehajtót választani, ami egyben ütvefúró is. Az eszköz kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az eszköz súlyát, az akkumulátor jellemzőit is. Tudnunk kell előre, hogy általában milyen munkákra használjuk az adott csavarbehajtót, és ez alapján mérlegeljünk.

A másik fontos otthoni elektromos szerszám a fúrógép. Így hívjuk a multifunkciós fúrógépet is, melyet fúrókalapácsnak nevez a köznyelv. Ezek a gépek egy ütvefúró, egy vésőgép és egy hagyományos fúrógép képességeit ötvözik. Persze előfordulhat, hogy ebből a három funkcióból csak egyre van szükségünk.

Komoly segítség lehet még egy jó minőségű szögbelövő. Hiszen helyettesíti a kalapácsot, ezért bútorok javítása, összeszerelése során sokkal gyorsabban tudunk haladni, hiszen a szögbelövők nagyon hatékony eszközök.

A szerszámok tárolása

A szerszámok tárolására is érdemes odafigyelni. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a nedves, párás helyeket kerülni kell, ha szerszámtárolásról van szó. Arra is oda kell figyelni, hogy az éles szerszámok ne legyenek balesetveszélyes helyen.

A különböző elektromos szerszámokat a saját dobozában kell tárolni, használat után tisztítsuk meg őket.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.