Rendezvényszervezőként tudjuk, hogy a menü az egyik legsarkalatosabb pontja az ünnepségnek.
Számos esetben előfordul, hogy a násznép egyes tagjai valamilyen ételallergiával küzdenek vagy vegán, esetleg vega életmódot folytatnak. Ilyenkor különböző menük összeállítására van szükség, amelyeket megfelelő módon kell tudnunk tárolni és szervírozni akkor is, ha a rendezvény helyszíne mellett nem érhető el közvetlenül konyha vagy étel-előkészítő helyiség.
A gasztroplaza.hu webshopban rengeteg termék közül válogathatunk, amelyek emelik a tálalás és szervírozás színvonalát, feltétlenül érdemes az oldalon körülnézni.
Hogyan tartsuk az ételt melegen?
A gn edény pontosan ennek a feladatnak a megoldására született meg évtizedekkel ezelőtt és van használatban mind a mai napig. Ezek rozsdamentes acélból készült tárolók, amelyek az úgynevezett GN (Gastro Norm) szabványnak megfelelnek. Ez a szabvány éppen azért jött létre még a hatvanas években, hogy egy olyan megoldás szülessen, amely megkönnyíti a konyhai és szállodai étkeztetést egy egységesített méretrendszer bevezetésével.
Ezekben a gn edényekben az elkészült ételek tárolása és szállítása is nagyon egyszerű, nem borul ki, nem folyik ki belőlük a tartalom, és a fedőknek köszönhetően az ételek nem szennyeződnek és nem is hűlnek ki egyhamar.
A melegen tartó kocsiba is tökéletesen illeszkednek – a szabványnak megfelelően – így egy esküvő megszervezésekor biztosan tudjuk azt, hogy az ebéd vagy a vacsora melegen tartása egyszerűen kivitelezhető.
Minden apró részletre érdemes figyelni
Egy esküvő megszervezésekor nagyon fontos, hogy a házasulandó pár kívánságait teljesíteni tudjuk. A mennyegző helszínéül választott helyiség vagy helyiségek hangulata mindig az esküvő tematikájához passzoljon. Ebben a tálalás minősége és stílusa sokkal nagyobb szerepet játszik, mint azt sokan elsőre gondolnák.
Stílusnak megfelelően gyönyörű fehér kerámia tányérokkal is tálalhatunk, ezekhez nagyon könnyű akár fehér, akár egyéb színkombinációkkal készített dekorációt illeszteni, így ha a menyasszony és a vőlegény romantikus vagy vintage hangulatot szeretne, a fehér porcelán tányérok, tálalók és mellé ezüst vagy arany színű evőeszközök mindig jó választásnak bizonyulnak.
Újra divatban a szabadtéri esküvők
Újra divatosak lettek a szabadtéren megrendezésre kerülő esküvők, amelyek esetében a dekorálás jellemzően szolidabb és a természet közelségét hangsúlyozza. A mélyebb barna, zöld, vagy akár bézs színvilágú porcelán tálalók és étkészletek remekül passzolnak egy ilyen alkalomhoz.
A menü melegen tartáshoz különösképpen fontos lehet a gn edények használata, hiszen kültéren nagyon gyorsan kihűlhetnek. Ugyanakkor azt is tartsuk szem előtt, hogy kültéren az ételek szennyeződéstől való megóvása sokkal nehezebb feladat, mint beltéren, és a gn edények fedői erre abszolút alkalmasak.
Ha szervezőként tökéletes megoldásokat keresünk a tálalásra és a szervírozásra, a Gasztroplaza weboldalt feltétlenül érdemes felkeresnünk.
(Szponzorált tartalom)