Egy éles kés a konyhában fontos minden szakács számára, legyen szó háziasszonyokról vagy profi séfekről. Egy minőségi késkészletbe való befektetés segíthet abban, hogy a főzés könnyebbé és élvezetesebbé váljon.

A kés éle

 

Az éles penge a jó kések egyik alaptulajdonsága, ehhez pedig szükségünk lesz pár dologra. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza fenőacéljai között olyan kellékeket találunk, melyeknek minden konyhában ott a helyük.

 

Idővel ugyanis a legélesebb kések is rászorulnak az élezésre. Ilyenkor jön jól például egy Dickoron fenőacél, mellyel pár másodperc alatt újra élessé varázsolhatjuk késeinket.

 

A Friedr. Dick vállalatot még a 18. század végén alapították Németországban, és ők gyártják a ma méltán népszerű Dickoron fenőacélokat is. Kényelmes markolat, magas minőségű fenőfelület gondoskodik a kényelmes és hatékony késélezésről.

 

Séfek, böllérek, hentesek számára is kiváló választás, de ugyanígy a háziasszonyok, hobbiszakácsok is sokat profitálhatnak belőle.

 

A Dickoron fenőacélok

 

Amikor fenőacélt választunk, többféle termék tulajdonságait érdemes feltérképezni. A Dickoron Classic például 30 centiméteres ovális és kerek, valamint 35 centiméteres kerek kialakítással is kapható. Ezeknél a modelleknél az acélt zafír bevonattal látták el, és így a legtöbb késhez és nagyobb pengéjű vágóeszközhöz ideálisan használható.

 

A Dickoron Combi érdekessége, hogy négyszögletes kialakítású, egy kettő az egyben eszköz, mely extra finomságú fenésre és polírozásra is használható. A Dickoron Titan, mint ahogy a nevében is benne van, titánbevonattal rendelkezik, nagyon jó a kopásállósága, és merev, kemény pengéjű késekhez ajánlják.

 

Aztán itt van a Dickoron Polir, mely egyenletes és sima élt varázsol a késünknek, mintegy polírozva azt, végül a Dickoron Micro, mely élezés után használható a még simább és egyenletesebb pengéért. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza fenőacéljai közül minden célra tudunk tehát választani.

 

Éles késsel a biztonságért

 

Lehet, hogy kicsit ellentmondásnak tűnik, de a valóság az, hogy egy éles késsel jobban, biztonságosabban tudunk dolgozni a konyhában, mint tompa társaikkal. A konyhában bekövetkező legtöbb balesetet egyébként a tompa kések okozzák, hisz ezek használatával nagyobb nyomást kell gyakorolnunk a vágáshoz, így nagyobb a valószínűsége, hogy lecsúszik a kés arról, amit vágunk és belevágunk valamibe, például az ujjunkba, amit nem szeretnénk.

 

Tehát az éles késsel könnyebben és precízebben tudunk vágni, szeletelni, így a konyhai sérüléseket is megelőzhetjünk. Az éles pengét könnyebb irányítani, emellett a jól karbantartott eszközökkel gyorsabban is halad a munka. Nem kell megküzdenünk például a burgonya vagy a sárgarépa szeletelésével, kevesebb mozdulattal és erőkifejtéssel tudunk hatékonyabbak lenni.

 

Esztétikailag is csak nyerhetünk az éles kések használatával, így a biztonság és a gyorsaság mellett ez még egy indok, hogy szerezzünk be egy magas minőségű fenőacélt.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

További cikkeink a témában