Egy éles kés a konyhában fontos minden szakács számára, legyen szó háziasszonyokról vagy profi séfekről. Egy minőségi késkészletbe való befektetés segíthet abban, hogy a főzés könnyebbé és élvezetesebbé váljon.
A kés éle
Az éles penge a jó kések egyik alaptulajdonsága, ehhez pedig szükségünk lesz pár dologra. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza fenőacéljai között olyan kellékeket találunk, melyeknek minden konyhában ott a helyük.
Idővel ugyanis a legélesebb kések is rászorulnak az élezésre. Ilyenkor jön jól például egy Dickoron fenőacél, mellyel pár másodperc alatt újra élessé varázsolhatjuk késeinket.
A Friedr. Dick vállalatot még a 18. század végén alapították Németországban, és ők gyártják a ma méltán népszerű Dickoron fenőacélokat is. Kényelmes markolat, magas minőségű fenőfelület gondoskodik a kényelmes és hatékony késélezésről.
Séfek, böllérek, hentesek számára is kiváló választás, de ugyanígy a háziasszonyok, hobbiszakácsok is sokat profitálhatnak belőle.
A Dickoron fenőacélok
Amikor fenőacélt választunk, többféle termék tulajdonságait érdemes feltérképezni. A Dickoron Classic például 30 centiméteres ovális és kerek, valamint 35 centiméteres kerek kialakítással is kapható. Ezeknél a modelleknél az acélt zafír bevonattal látták el, és így a legtöbb késhez és nagyobb pengéjű vágóeszközhöz ideálisan használható.
A Dickoron Combi érdekessége, hogy négyszögletes kialakítású, egy kettő az egyben eszköz, mely extra finomságú fenésre és polírozásra is használható. A Dickoron Titan, mint ahogy a nevében is benne van, titánbevonattal rendelkezik, nagyon jó a kopásállósága, és merev, kemény pengéjű késekhez ajánlják.
Aztán itt van a Dickoron Polir, mely egyenletes és sima élt varázsol a késünknek, mintegy polírozva azt, végül a Dickoron Micro, mely élezés után használható a még simább és egyenletesebb pengéért. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza fenőacéljai közül minden célra tudunk tehát választani.
Éles késsel a biztonságért
Lehet, hogy kicsit ellentmondásnak tűnik, de a valóság az, hogy egy éles késsel jobban, biztonságosabban tudunk dolgozni a konyhában, mint tompa társaikkal. A konyhában bekövetkező legtöbb balesetet egyébként a tompa kések okozzák, hisz ezek használatával nagyobb nyomást kell gyakorolnunk a vágáshoz, így nagyobb a valószínűsége, hogy lecsúszik a kés arról, amit vágunk és belevágunk valamibe, például az ujjunkba, amit nem szeretnénk.
Tehát az éles késsel könnyebben és precízebben tudunk vágni, szeletelni, így a konyhai sérüléseket is megelőzhetjünk. Az éles pengét könnyebb irányítani, emellett a jól karbantartott eszközökkel gyorsabban is halad a munka. Nem kell megküzdenünk például a burgonya vagy a sárgarépa szeletelésével, kevesebb mozdulattal és erőkifejtéssel tudunk hatékonyabbak lenni.
Esztétikailag is csak nyerhetünk az éles kések használatával, így a biztonság és a gyorsaság mellett ez még egy indok, hogy szerezzünk be egy magas minőségű fenőacélt.
(Szponzorált tartalom)