Az internet megjelenése teljesen átalakította az álláskeresés folyamatát. Nem is olyan régen még, hogy ha állást szerettünk volna találni, akkor kinyomtattuk az önéletrajzunkat, és elkezdtük felkeresni a vállalkozásokat, vagy egyenként felhívtuk őket egy-egy szabad pozíció reményében.

Manapság azonban szinte minden szervezet online hirdet, a Kaposvarallas.hu állásportál oldalán és az egyéb állásportálokon, valamint a közösségi médián keresztül, ami ugyan sokkal komfortosabbá tette a dolgokat, de egyúttal a munkavállalók közötti versenyt is felélénkítette.

 

Létezik egy amerikai weboldal, ahol a jelenlegi és korábbi alkalmazottak névtelenül értékelik a cégeket, és a Glassdoor névre hallgat. Az általuk végzett felmérés kimutatta, hogy átlagosan minden egyes állásra körülbelül 250 jelentkező akad, akik közül körülbelül hatan kapnak lehetőséget arra, hogy személyes interjún vegyenek részt.

 

Amennyiben szeretnénk mi is eközött a hat személy között szerepelni, akkor mindenképpen érdemes végigolvasni az alábbi tippeket, amelyek segítségével hatékonyabban megy majd az online történő álláskeresés.

 

Cselezzük ki az ATS szoftvereket!

 

Az ATS egy olyan szoftver, amely segít az álláspályázatok szűrésében, biztosítva, hogy csak a legrelevánsabb és legképzettebb álláskeresők önéletrajzai kerüljenek a HR-vezető vagy a toborzó kezébe.

 

Ezért rendkívül fontos, hogy olyan önéletrajzot készítsünk, amely megfelel az ATS által támasztott követelményeknek. Ehhez először is alaposan át kell rágnunk magunkat az álláshirdetésben megadott dolgokon, hogy felmérjük, rendelkezünk-e a pozícióval járó feladatok betöltéséhez szükséges kompetenciákkal.

 

Abban az esetben, ha igen, akkor ahelyett, hogy sablonosan, semmitmondóan leírnánk a hirdetésben felsorolt dolgokat, próbáljunk meg inkább a munkáltató fejével gondolkodni! Ők pedig általában csak a számokból és az adatokból értenek. Ezért érdemes a készségeinket konkrét eredményekkel reprezentálni.

 

Javítsunk az online jelenlétünkön!

 

Nem csupán a megfelelően összerakott önéletrajzon keresztül lehet felkelteni a potenciális munkáltató vagy toborzó figyelmét. Érdemes az állásportálokon egy külön profilt is létrehozni, és azt a releváns kulcsszavak használatával minél részletesebben kitölteni.

 

Továbbá az olyan platformok, mint a LinkedIn, szintén elengedhetetlen részei az álláskeresési eszköztárnak, mivel nagyon sok toborzó használja őket elsődleges keresőeszközként, amikor egy megüresedett állás betöltéséről van szó.

 

Végül keressünk célzottan az állásportálokon!

 

Ahelyett, hogy hosszú órákat pazarolnánk el azzal, hogy az állásportálokon lévő több ezer hirdetés között bogarászunk, használjuk inkább a különböző szűrőket és a releváns kulcsszavakat, hogy a keresést célzottabbá és hatékonyabbá tudjuk tenni.

 

A megmaradt időt pedig használhatjuk készségfejlesztésre, kapcsolatépítésre és a személyes márkánk fejlesztésére, amelyek szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél előbb szert tegyünk a számunkra legideálisabb állásra.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában