Ma már senki sem tudja elképzelni a nyarat anélkül, hogy a szabadban sütögessen esténként vagy hétvégente. Ki ne fogyasztana el vacsorára egy isteni grillezett halat, néhány zöldséggel, esetleg egy kis staeket vagy kolbászt? Már csak az a kérdés, hogy milyen egy megbízható grillsütő, amivel mindez megvalósítható? Hogyan igazodhatunk el a széles választékban?

Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogyan érdemes faszenes grillt választani a kertbe vagy a teraszra.

 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

 

A Grillplaza.hu faszenes grillsütőinek esetében a választás során döntő szerepe lesz annak, hogy hol fogjuk azt használni. Amíg egy kerti grillezéshez szinte bármilyen típus szóba jöhet, addig egy erkélyre vagy egy társasházba már csak a füstmentes megoldás az engedélyezett. Ezt nem csak mi magunk fogjuk értékelni, hanem a szomszédok is, hiszen így nem lesz tele az egész környék az étel szagával és szén füstjével.

 

Mindenekelőtt gondoljuk át azt, hogy milyen gyakran fogjuk használni, mekkora helyünk van a tárolásra, a használatra. Nem mindegy az sem, hogy szállítható-e vagy sem, gázos vagy elektromos, esetleg faszenes változatban keresünk grillezésre alkalmas berendezést. Persze nem mellékes az sem, hogyan néz ki az adott darab, főleg akkor, ha nem akarjuk, hogy túlzottan elüssön a kerti bútorok stílusától.

 

Mit kell tudni a faszenes grillekről?

 

Ezek még mindig a legelterjedtebb és legkedveltebb változatok, hiszen amellett, hogy nagyon kellemes látványt nyújtanak, sokkal finomabb a rajtuk készült étel. Amennyiben szeretjük az égő parázs ropogását, akkor mindenképpen ez lesz a megfelelő megoldás. Az azonban nagyon lényeges, hogy a kiválasztás során összpontosítsunk az erősségre és a stabilitásra.

 

Ha szeretnénk, hogy a grill mozgatható legyen, akkor igyekezzünk a mobil sütők között nézelődni. A grillrácsnak minden esetben felületkezeltnek, lehetőleg rozsdamentes acélból készültnek kell lennie. Győződjünk meg arról, hogy van-e bennük állandó szellőztetés, enélkül ugyanis macerás lehet a használatuk.

 

MIlyen előnyei vannak?

 

Hogy miért éri meg ezeket választani? Többek között azért, mert az ezen készült húsoknak összetéveszthetetlen füstös ízük lesz. A fedeles grillek füstölésre is használhatóak, magas hőmérsékletet érhetünk el velük, ezáltal az ételek rövidebb idő alatt készülnek el. A faszenes grillek további előnye, hogy bármilyen időjárás esetén használhatjuk őket, ráadásul olcsóbbak is, mint a többi változat.

 

A felmelegedésük nagyjából 30 percet vesz igénybe, de kárpótol bennünket a fogások füstössége, a kellemes családi hangulat, valamint a varázslatos parázsló hang. A hőmérséklet bár nehezebben szabályozható, ám mivel jóval magasabb hőfokra képesek, így végeredményben gyorsabban megsül rajtuk még egy vastagabb steak is.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában