Ami minket illet, nem telhet el úgy egy bulizós szombat este, hogy ne hörpintenénk fel néhány ütős gin tonicot. Az elkészítéséhez számtalan szuper recept létezik, de nekünk sikerült megtalálnunk a négy legjobbat, amelyeket a mai cikkünkben meg is osztunk.
Distiller’s Cut rózsaborssal megbolondítva
A világoskék palackos Whitley véleményünk szerint ebben a fűszeres formátumban egyenesen zseniális. Elsőként öntsünk bele a pohárba 5 cl gint, majd tegyünk bele friss vagy szárított lime-ot! Aztán szórjunk hozzá némi tört vagy egész rózsaborsot, amely tasakos formátumban bármelyik gin webshop gin fűszer kínálatában megvásárolható!
Végül pedig mehet a nyakába a jég és 15 cl a legsimább indian tonic waterből! Ne érjük be kevesebbel, mivel egy szupermarketben felnyalábolt kevésbé minőségi tonik könnyedén elronthatja a teljes italt!
A jégkockák pedig azért fontos, hogy a végén kerüljenek a pohárba, mivel a melegebb gin hatékonyabban oldja ki a gyümölcsökből és a fűszerekből az illóolajokat.
A száraz gin és a málna tökéletes párosa
Bár Gordon Ramsay nem a szívünk csücske, de ez általa megalkotott gin tonic recept egyszerűen hibátlan. Szükség van hozzá 4 cl száraz ginre, 2 dl ízesítetlen tonicra, némi rózsaborsra és liofilizált málnára. Az utóbbiból nyugodtan mehet gazdagon.
Majd az előző pontban leírtakhoz hasonlóan a jégkockák a végén kerüljenek a pohárba, hogy minden egyes összetevő úgy és akkor keljen életre a kóstolás során, ahogyan szeretnénk!
Gin tonic az édesszájúaknak
Bár mi a ginből leginkább a száraz vonalat preferáljuk, de ez a szuper recept mégis elnyerte a tetszésünket. Öntsünk a Gordon’s néhány éve piacra dobott, gyümölcsös ízjegyeket felelevenítő selymes párlatából, a Premium Pink Ginből 4 cl-t a pohárba, majd emeljük az eprességét némi liofilizált eperrel, amely szintén gyakori terméknek számít a gin fűszer kínálatban!
Ezzel a lépéssel máris csodát művelünk, de az ital attól lesz igazán izgalmas, ha kap még egy kis friss bazsalikomot vagy bazsalikomolajat, esetleg bazsalikomos tonikot.
Japán gin egy jó adag kapor társaságában
A szárazabb ízprofillal rendelkező japán ginek nagy kedvenceink. Szuperül passzol hozzájuk az uborkás tonik, amelyben jeges fürdőt vesz némi friss uborka egy jó adag kapor társaságában. Hogy ez milyen arányban történik meg, az csakis rajtunk múlik, de mi a leggyakoribbat, a 4 cl gin és 2 dl tonicot javasoljuk.
Ez az ital egy fenomenális nyári frissítő, amely ötvözi a japánok tipikus kimértségét és a ginnel kapcsolatban az évszázadok során szerzett tudásukat.
Mi személy szerint mindegyiket abszolút javasoljuk kipróbálásra. Ki tudja, lehet, hogy annyira megihletnek majd minket, hogy megalkotjuk a saját verziónkat, amelyet aztán majd megosztunk másokkal is. Addig is egészségünkre!
(Szponzorált tartalom)