A prémium párlatok világában elengedhetetlen az innováció és a szakértelem.Új trendet figyelhetünk meg: a környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre több helyen kerül feljebb a prioritások listáján. A finn Koskenkorva vodka nemcsak a finom és magas minőségű párlatok körében, de ebben a zöldebb jövő kialakításában is sztárjátékos!

A környezettudatosság és a prémium vodka készítése már az ’50-es évektől kéz a kézben járnak a Koskenkorva birtokon és a környező földeken.  Már a párlat alapját képező gabona betakarítása előtt, a talaj tápanyagtartalmának figyelésétől kezdve, a helyi gazdák és a lepárló szoros együttműködésben dolgoznak. Közös érdekük, hogy a termés és a talaj minősége egyaránt a lehető legmagasabb legyen. Ennek az együttműködésnek a szimbóluma és az egyik legkiemelkedőbb eredménye a Konskenkorva Climate Action vodka, ami teljes egészében talajmegújító gazdálkodásból betakarított gabonából készül. A termény minősége javul, a levegő szén-dioxid-tartalma csökken, az eredmény tehát egy kivételesen lágy és tiszta vodka egy zöldebb világban. A kizárólag helyi termelőktől beszállított árpát lepárlása előtt feldolgozzák, hogy a lepárló-berendezésbe csak azok a részek kerüljenek, amik elengedhetetlenek a vodkakészítéshez.  A rostokban és keményítőkben gazdag maradék-nyersanyagot a helyi gazdák takarmányként hasznosítják újra, az árpa héját pedig bioenergiaként hasznosítják, jelentősen csökkentve a lepárló-berendezések üzemanyagigényét.

 

Finnország legtisztább vizét használják fel a gyártáshoz, amit teljes mértékben szűrés nélkül tudnak adni a (szintén szűrőhasználat nélkül készülő) párlathoz. A víz egy több mint hét méter mély kútból származik. A legmodernebb víz-újrahasznosító-berendezéssel dolgoznak, valamint a folyamatos lepárlásnak köszönhetően nemcsak a vízfogyasztás csökken, de a párlat tisztább és lágyabb lesz. Nem kevesebb, mint öt lepárlóoszlopon megy keresztül a készülő vodka, munkájukat négy segédoszlop támogatja, hogy ne csak a vodka, hanem a levegő is tiszta maradjon, ugyanis ezek az oszlopok felelnek a melléktermékek (pl. metanol) újrahasznosításáért.

 

A lepárlóból kikerülve minden üveg Koskenkorva viszi magával a fenntarthatóság és a takarékosság elveit, ugyanis a csomagolásuk 100 %-ban újrahasznosítható és helytakarékos is. A Koskenkorvánál fontos, hogy kevesebb legyen a káros anyagok kibocsátása és termékeik többek legyenek vodkánál. Nem csak világszínvonalú vodkák kerülnek a palackba, szortimentjük mára már tartalmaz ízesített vodkákat és vodkalikőröket is, amelyekre mind igaz:Kizárólag természetes összetevőkből készülnek. Méltán az egyik leghíresebb a Koskenkorva Espresso, egy igazán intenzív ízvilággal rendelkező likőr, akár magában, akár koktélban páratlan élmény. Ízesített vodkáik közül pedig szinte lehetetlen rosszul választani, az igazán édes ízek kedvelőinek a Koskenkorva Peach garantáltan új kedvence lesz, akik a szárazabb, citrusos ízvilágot kedvelik, a Koskenkorva Lime tisztán is lehengerlő, de bármelyikre esne a választás, koktélokban is megállják a helyüket.

 

Kostenkorva vodkák a Whiskynet kínálatában

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés