A fürdőszobát sokan a hidegburkolatok birodalmának gondolják. A csempék és járólapok valóban praktikusak és strapabíróak, de vajon az egyetlen lehetséges választást jelentik? A melegburkolatok, mint a vinyl és az SPC padló, egyre népszerűbbek a fürdőben is, mivel nem csupán hangulatosabbá teszik a teret, de számos praktikus előnnyel is bírnak.

A választás kulcsa a tudatos tájékozódás

Elsőként mindenképp fontos megismerni, melyek a meleg és hidegburkolatok fajtái, hogy megtaláljuk a stílusunkhoz és igényeinkhez leginkább illeszkedőt. Bár a csempék és járólapok gyakori választások, ha a hideg tapintással nem tudunk megbarátkozni, nyissunk a melegburkolatok felé!

 

Vinyl burkolat: a sokoldalú kedvenc

A vinyl burkolat egy modern, vízálló anyag, mely tökéletesen imitálja a fa és a kő természetes szépségét. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható, és kellemesen meleg tapintású. A vinyl burkolatok széles szín- és mintaválasztéka garantálja, hogy megtaláljuk a tökéletes összhangot a fürdőszoba stílusával. Ügyeljünk a sima aljzatra, mert a vinyl lágyabb anyagán keresztül jól érezhetőek maradnak az esetleges egyenetlenségek. Fürdőszobai felhasználáshoz vízzáró tulajdonsággal rendelkező típust válasszunk, nehogy az átszivárgó víz károsítsa az aljzatot!

 

SPC padló: a strapabíró választás

Az SPC (Stone Plastic Composite) padló egy újgenerációs, vízálló burkolat, mely ötvözi a kő tartósságát és a vinyl meleg tapintását. Rendkívül strapabíró, ellenáll a karcolásoknak és a kopásnak, ráadásul vízálló is, így ideális választás a nagy igénybevételnek kitett fürdőszobába. Egymásba illeszthető lapjai egy laminált padló egyszerűségével letehetők, így a gyakorlott házfelújítók akár szakember segítsége nélkül is burkolhatják vele a fürdőszoba padlóját. Bár a burkolat sérülése ritka, a vinyllel ellentétben az SPC egyes elemei szükség esetén cserélhetők, így nem kell újraburkolni mindent, ha megtörténik a baj.

 

Mindig menjünk biztosra!

A fürdőszobai burkolatok felhelyezése előtt minden esetben ajánlott egy második védelmi vonalként a kenhető vízszigetelő réteg kialakítása. Ez, bár plusz költség, a burkolat sérülése esetén komoly vízkártól óvhat meg, így nem érdemes kihagyni.

 

Bármelyik padlótípus nyerte is el a tetszésedet, érdemes személyesen is megtekinteni, megtapintani a különböző felületeket, így könnyebbé válik a választás. A Merkbau Fürdőszobaszalon Szegeden mind a hidegburkolatok, mind a melegburkolatok széles választékával várja a felújítani vágyókat. Szakértő kollégáink segítenek a tökéletes burkolat és szaniterek kiválasztásában, hogy fürdőszobája a pont olyan kényelmes legyen, ahogy azt elképzelte.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában