A feeder horgászbotok sajátosságairól, használatáról és típusairól lesz szó ebben a cikkünkben. Kitérünk a paraméterekre, előnyökre, és minden olyan fontos információra, mellyel érdemes lenne minden pecásnak tisztában lennie. Vágjunk is bele!

Feeder horgászbot termékcsaládok

 

Hatalmas a választék, így bőven van lehetőségünk arra, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb horgászbotot. Az online kereskedőktől történő vásárlás esetén nagy segítséget jelent, hogy alkategóriákból válogathatunk, melyek által könnyebb rátalálni a megfelelő darabra. Közel sem mindegy ugyanis, hogy a megvásárolni kívánt horgászbot milyen méretű, hosszúságú, típusú.

 

A feeder típusnál maradva érdemes kitérni a Trabucco termékekre, mivel három különböző modelljük közül is választhatunk az igényeinknek megfelelően. Ezek a következők:

  • A Method Proxima feeder horgászbot rövidebb és közepes távolságok esetén ideális választás, azaz a method módszer kiváló kiszolgálója.
  • Az Active típus támogatja a pontosságot és az eredményességet a vadvizek és a nagyobb tavak esetén. Így nagyszerű választás közepes távolságoknál.
  • A Power fantázianévvel ellátott darabok pedig az akár 100 méter feletti, igazán nagy távok, valamint a folyóvizek esetén lesznek nagyszerű segítőink.

 

Mit várhatunk el egy feeder horgászbottól?

 

A fárasztások alkalmával nagy teherbírásról és stabilitásról tegyen tanúbizonyságot. A gyártók természetesen gondolnak erre, s hogy ezt elérjék, speciális anyagokat használnak a bottestek megalkotása során. Ügyelniük kell ugyanakkor arra is, hogy ne legyenek túl nehezek a bottestek. Továbbá elvárható még a megfelelő egyensúly, valamint a pontosság a dobások során.

 

Ha megnézzük például a Trabucco Proxima feedereket, akkor ott egy speciális anyagot (Micro Pitch Carbon) használtak. Emellett ezek a darabok dupla lábas (K-Sic) gyűrűzéssel vannak ellátva, így elkerülhetőek a gubancok, és dobás közben még a zsinór is gond nélkül lepereg róluk.

 

Fontos szempont, hogy komfortos legyen a kellék használata, igazán kézre kell állnia, hogy ne csökkentse a horgászat élményét. Ezt a kényelmes markolat mellett a megfelelően kialakított orsópozícióval is támogatják a gyártók.

 

Milyen méretekkel rendelkeznek a feeder horgászbotok?

 

A különböző modellek esetén eltérő tartományban vannak a hosszúságok és a dobósúlyok:

  • A nagy (100+ méter) távokhoz tervezett Power horgászbot akár 420 centiméter is lehet, ehhez az ideális dobósúly 150 gramm.
  • A közepes távolságra tervezett Active típus 360-390 centiméteres és 60-90 gramm közötti dobósúllyal rendelkezik.
  • A legrövidebb távolsághoz készült Method Proxima feeder horgászbot pedig akár 300 centiméter alatti is lehet, és mindössze 80 gramm dobósúly tartozik hozzá.

 

Akár kiegészítő spiccet is vásárolhatunk egy meglévő bothoz, ha változtatni szeretnénk a karakterisztikáján egy adott szituációban. Így válhat érzékenyebbé vagy erőteljesebbé.

 

A minősége ellenére egy-egy ilyen kiváló horgászfelszereléshez már néhány tízezer forintért hozzájuthatunk.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában