Az ingatlanpiac dinamikáját számos tényező befolyásolja, amelyek hatással vannak az eladási időszakra és az ingatlanok értékesítési sikerére. Talán sokan nem gondolják, hogy a június is egy jó hónap lehet az eladók számára. De miért is éri meg meghirdetni egy ingatlant a nyár elején? Íme, öt ok, amiért érdemes ezt az időszakot választani.

Magasabb lehet a kereslet

Júniusban az ingatlanpiac aktivitása megnő. Az emberek ebben az időszakban több szabadidővel rendelkeznek, hiszen sokan szabadságra mennek vagy iskolai szünetet tartanak, ami lehetőséget ad számukra, hogy több időt fordítsanak az ingatlanok keresésére és megtekintésére.

A napfényes otthon tényleg napfényes

A nyári hónapokban egy eladó ingatlan és annak környéke is a legszebb arcát mutathatja. A napsütéses napok, a virágzó kertek és a zöldellő táj mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ingatlanok jobban mutassanak, ezáltal vonzóbbá téve őket a vevők számára. A belső terek is világosabbnak és tágasabbnak tűnhetnek, ami pozitív első benyomást kelthet a látogatókban.

Rugalmasabb időbeosztás

Ilyenkor a potenciális vevők rugalmasabbak lehetnek az időbeosztásukat illetően, így könnyebben egyeztethetők a megtekintési időpontok. A hosszabb nappalok és a kellemes időjárás lehetővé teszi, hogy az érdeklődők akár munkaidő után is megnézhessék az ingatlanokat, ami növeli az esélyét annak, hogy a lakás gyorsan gazdára találjon.

Kisebb lehet a verseny

Bár a kereslet ilyenkor is magas, sok eladó még mindig az őszi vagy tavaszi időszakot preferálja az ingatlanpiacra lépéshez. Ennek eredményeképpen júniusban kisebb lehet a verseny, ami lehetőséget ad arra, hogy az eladók kiemelkedjenek a tömegből és gyorsabban találjanak vevőt házukra, lakásukra.

Gyorsabb lehet az eladás

A nyári időszakban a tranzakciók sokszor gyorsabban lezajlanak. Az emberek motiváltabbak a költözésre, főleg, ha valami miatt szorítja őket az idő is. Előfordulhat, hogy nyáron mindenképp költözni szeretnének, mert szeptemberben már az új helyen kezdené a gyerek az iskolát, óvodát. Egy kertes ház esetében plusz előny, hogyha gyorsan megköttetik az üzlet, akkor még akár a nyári hónapok alatt is élvezhetik az új tulajdonosok a kertet. Illetve az sem utolsó szempont, hogy ha esetleg kisebb felújítási munkákat terveznek, akkor azt meg tudják csináltatni még a tél beköszönte előtt.

Összességében a júniusi időszak számos előnyt kínál az eladók számára. Így, ha ingatlan eladás előtt állunk, akkor a fenti szempontokat megfontolva, érdemes kilépni a hirdetési piacra.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában