Ha karórákról esik szó, a Seiko márka legtöbbünknek az elsők között jut eszébe. Hírnevét a rettentő szigorú japán hozzáállás, a minőséghez való ragaszkodás és az időtálló, elegáns dizájn erős alapokra fektette. Az elegáns daraboktól a kifejezetten sportos órákig a Seiko az analóg órák piacát a XX. század eleje óta vezeti.

Válaszutak előtt

 

Ha óravásárláson gondolkodunk, akkor érdemes felmérni pár dolgot, hogy a döntést megkönnyítsük. Milyen alkalomra szeretnénk órát vásárolni? Általában milyen az öltözködési stílusunk? Milyen funkciókat szeretnénk? A Divatékszerbolt szakértői meleg szívvel ajánlják a Seiko Prospex karórák mellett a Seiko Presage karórák széles választékát. Ebben a két kollekcióban a letisztultabb, finomabb darabok mellett megtaláljuk az extrém körülmények és feladatok ellátására is alkalmas különleges darabokat.

 

Seiko Prospex – a kalandorok órája

 

A Prospex kollekció neve a Professional Specifications szavakból képzett fantázianév. Ebben a kollekcióban olyan darabokat találunk, amik a tervezőket különleges feladatok elé állították. Olyan órákat terveztek, amik kiállják az elemek, az időzónák és nagyvárosok támasztotta kihívásokat is. A kollekción belül több csoportba sorolhatjuk az órákat, amik vízállóságukkal, a különböző hőmérsékleti helyzetekkel vagy éppen a több időzónán át utazás kihívásaival is megbirkóznak.

 

Seiko Presage – időtlen elegancia

 

A Seiko Presage karórák a XI. század hajnalán kerültek piacra a „Mechanikus órakészítés művészete” jelmodattal. A kollekció darabjai inkább a mindennapi megjelenésünk tökéletes kiegészítői. Az anyaghasználat, a tervezés és dizájn semmiben sem marad el a Seiko hagyományaitól. A Presage kollekció finom anyagokat használva, tökéletes óraszerkezetekkel készült darabjai időtálló kiegészítői a mindennapoknak. Ahogyan a szlogen is utal rá, már-már művészi dizájnnal és tökéletes szerkezettel készült darabokat találunk ebben a sorozatban.

 

Melyiket válasszam?

 

Több szempont végiggondolása segíthet eldönteni, hogy melyik lehet a megfelelő modell.

 

  • Az első kérdés, hogy mekkora összeget szánnánk a vásárlásra? A Presage modellek felső-közép árkategóriába sorolhatók, míg a Prospex kollekcióban a különleges kialakítású órák ára ennél kicsit magasabb.
  • Milyen alkalomra vagy milyen tevékenységre keresünk órát? A mindennapokban nyugalmas, városi életmódot folytatunk, vagy a szabadban járjuk a vadont, esetleg folyamatosan utazunk?
  • Általában milyen stílust kedvelünk az öltözködésben? Inget, öltönyt viselünk, vagy sokkal inkább a sportos megjelenést kedveljük?

 

Érdemes ezeket a kérdéseket végiggondolva átnézni a két kollekciót, így sokkal könnyebben el tudjuk dönteni, hogy melyik illene hozzánk a leginkább.

 

Akárhogyan is döntünk, a Japán minőség, az időtálló dizájn és az alapanyagok gondos megválasztásával készült órák nem fognak csalódást okozni.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés