Mármint fixen, hosszabb távon, hiszen ideiglenesen most is magyar a tréner. Koncepció vagy logikus spórolás?

Miután a Fradi a Bajnokok Ligájában is folytatta az idén látott kilátástalan teljesítményét és fennakadt a feröeri KÍ-n egy hazai 3–0-s vereséggel, Sztanyiszlav Csercseszovot kirúgták. Ahogy ilyenkor szokás, természetesen Máté Csabát bízták meg a vezetőedzői feladatokkal, de ő általában addig szokta a csapatot vezetni, amíg ki nem nevezik a külföldi jelöltet.

Amikor bejelentették Mátét, mi már írtuk, hogy nem lenne meglepő, ha esetleg hosszabb távon is maradna. Elvégre ezzel a kerettel kvázi edző nélkül is meg kell nyernie az NB I-et a Fradinak, az UEFA Európa-konferencialiga pedig nem volt prioritás, így hagyhatják bizonyítani Mátét és Leandrót, nem kell egy rakás pénzt elkölteni külföldi edzőre.

Már meg is van a Fradi „új” edzője

Ezen nem agyaltak sokat, igaz, felesleges is lett volna.

Most a csakfoci.hu információi megerősítik ezt, jelen állás szerint ugyanis annak van a legnagyobb esélye, hogy

az FTC nem hoz új, külföldi vagy esetleg más magyar vezetőedzőt, hanem Mátéval és másodedzőjével, Leandróval folytatja a szereplését.

Azt írják, vannak erre utaló árulkodó jelek: Máté Csabáék a klubházban megkapták Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzői irodáját, amelynek névtábláján szintén vezetőedzőként jelölik már a magyar szakembert. Erre korábban – amikor ideiglenesen vette át a csapat irányítását – nem volt példa. Forrásaik is megerősítették, hogy amennyiben a csapat sikeresen veszi az akadályt a Konferencialigában, és a bajnoki rajt is jól sikerül, akkor akár a teljes szezon a Máté–Leandro párosé lehet.

Ha így lesz, akkor Détári Lajos 2011–12-es időszaka után ismét magyar edző vezetheti a Fradit.

Csercseszov nem zárja ki, hogy Konferencialiga-döntőig menetelt volna a vezetésével a Fradi

Azt pedig továbbra sem tudja, miért kapott ki hazai pályán három góllal a KÍ-től a Fradi.

(Fotó: Facebook / Ferencváros)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában