Kétszer hosszabbítás, egyszer egy öngól döntött, Shaqiri csodagólján kívül a többit inkább felejtsük el.

A nap meccse a lengyel–svájci volt, bár ezt nem igazán hittük volna a lefújást követően. A lengyelek az első félidőt dominálták, Svájc a másodikat és a hosszabbítást. A tizenegyeseknél viszont Xhaka majdnem taccsra lőtte a büntetőjét, így Lengyelország jutott elsőként a nyolc közé. Blaszczykowski meg továbbra is kabala, mert ha betalál, akkor Lengyelország képtelen veszíteni.

Shaqiri gólját pedig képtelenség elfelejteni.

Lengyelország után Wales is története során először jutott a nyolc közé, igaz a walesieknek ez az első Eb-jük. Eddig nagyon jó futballt játszottak, de az északírek ellen egy borzasztóan unalmas meccsen végül egy öngól juttatta tovább őket, és így 68 év után újra negyeddöntőt játszhatnak egy nagy tornán. Nem is gond, majd a következő körben Magyarország kiejti őket.

Bale ma csak gólpasszig jutott.

A portugál–horvátot sokan várták az Eb egyik emlékezetes meccsének. Az is lett, mert ennél rosszabb futballmeccset nem sokat láttunk. Portugália valahogy továbbjutott, és így már a hatodik Eb-je zsinórban, amikor a legjobb nyolc között van. Horvátország meg sajnálhatja, mert ez a keret ennél sokkal többre lett volna hivatott.

Quaresma ma csak csere volt, de így is eldöntötte a meccset.

 

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 90-szeres pénzt fizetnek, egy ezrest megér, nem?

És ezt olvastad már?
A vb tizenkettedik napja: belga és német sokk, japán csoda és spanyol öröm