Ez eddig nem Cristiano Eb-je. Illetve ez sem az.

Mert az eddigi három sem volt az, a portugál géniusz a fontos tornákon rendre besül, és ezt számokkal tudjuk bizonyítani.

Szóval mi is ez a két ok?

1. A szabadrúgások

Ronaldo az eddigi Eb és vb meccsein 28 mérkőzésen 34 alkalommal állt be a labda mögé, hogy szabadrúgásból találjon be. Mit tippelsz, hány gólt rúgott? Tízet? Ötöt? Hármat? Nos, a válasz: nulla.

NULLA gólt rúgott 34 próbálkozásból.

De nem adja fel a srác, mindig odaáll, próbálkozik, igyekszik! Nem is merül fel a kérdés, hogy esetleg olyasvalaki álljon be a labda mögé, aki jobb mutatókkal rendelkezik. Egyértelmű, hogy ilyen számokkal senki sem állhatna be a labda mögé, ha nem Cristiano Ronaldónak hívnák, de ez legyen a portugálok gondja.

Ez sem ment be...

2. Lövések

Az Eb-n eddig CR próbálkozott a legtöbb lövéssel, egymaga többet lőtt kapura, mint a teljes osztrák válogatott. Két meccsen 20 (!) lövése volt, amiből NULLA gólt ért el. Érdemes megnézni, két meccs után hányszor próbálkozott Bale, és ebből hány gólt ért el.

Persze nem akarjuk lebecsülni, ettől még simán rúghat nekünk egyet, mert a nagy számok törvénye alapján egyszer be kell találnia. Ennek ellenére a statisztika azt mutatja, hogy egyáltalán nem probléma, hogy egyszemélyes Ronaldo-shownak tekinti a portugál válogatott meccseit, és minden létező pozícióból ellövi a labdát. Mit is mondhatnánk? Csak így tovább, CR!

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 150-szeres pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában