A Cavaliersnek van ugyan egy general managere (David Griffin) és egy edzője (Tyronn Lue) is, ám gyakorlatilag James marionett bábként mozgatja a klubot.

LeBronnak az volt a kérése, töltsék fel a Cavs kispadját rutinos, korábban eredményes és sikeres, sokat megélt játékosokkal, hogy legyen esélyük a Golden State ellen. És épp azok a játékosok érkeztek, akiket ő akart, nyilván mert ennyire egy húron pendül Tyronn Lue edzővel.

James önmagában is elég jó játékos (sokan a legjobbnak tartják), de azért szereti felpumpáltatni a keretet, már Miamiban is bejött, hogy mindenkit maga köré csődített. Most Clevelandben a három extra – ő, Irving és Love – mellé pár héten belül jött néhány korábbi all star, illetve tapasztalat kiválóság.

  • Kyle Korver – a 35 éves hátvéd azért jött, hogy dobálja a hármasokat, ahogy egész pályafutása alatt tette.
  • Derrick Williams – az erőcsatár csak 25 éves, szóval ő kilóg a sorból, igaz neki eddig csak 10 napos kontraktusokat ajánlottak. Ő Jamest és Love-ot tehermentesíti, amíg azok néhány másodpercet pihennek.
  • Deron Williams – a 32 éves irányító kétszeres olimpiai bajnok, ennyi elég is róla. Irvingnek segít majd.
  • Andrew Bogut – a szintén 32 éves center a legjobban passzoló magasemberek egyike, nem úgy, mint Thompson és Frye, akik egészen másban jók. És ami a legfontosabb, Bogut 2015-ben a Warriorsszal volt bajnok, tavaly meg döntős, szóval ez egy fricska is.

Egész ősszel a GSW-t oltották a Durant-ügy miatt, hogy világválogatottat hoztak össze, ami részben igaz is volt, de akkor mit mondjuk a Cavsra?

A slusszpoén pedig az, hogy Jamesék a Warriors ellen erősítenek, mintha nem lenne holnap, erre Durant súlyosnak tűnő sérülést szenvedett hajnalban, lehet, hogy ugrott az egész idénye. És így a Cleveland toronymagas esélyes lett.

És ezt olvastad már?
Tom Brady most már tényleg visszavonult