Az A-csoport második fordulójában Franciaország az albánok ellen, Svájc pedig a románok ellen juthat tovább.

Románia–Svájc

 • 18.00; Tv: M4 Sport
 • Helyszín: Parc des Princes
 • A-csoport, 2. forduló
 • Játékvezető: Sergei Karasev

A románok szervezett és néhol veszélyes játékkal igencsak megszorongatták a Franciákat a nyitó meccsen, de végül mégis kikaptak 2–1-re. A védelem tökre a helyén volt, a románok jól szűrtek hátul, de ezt megszokhattuk már tőlük a selejtezősorozatban is (csak két gólt kaptak), és a támadásokat sem adták fel.

Svájc egy nem túl jó meccsen verte a tök újonc Albániát 1–0-ra. Bár emberelőnyben játszottak és rengeteg helyzetet hoztak össze, nem tudtak újabb gól(oka)t szerezni, és a hajrában nem sok kellett volna a 10 emberrel játszó Albániának, hogy kiegyenlítsen. Vagyis fejben még nincsenek teljesen Franciaországban a svájciak.

A két csapat közül Svájc tűnik erősebbnek, és bár nem lesz könnyű dolga a masszív románokkal, de behúzza a meccset, és tovább is jut a csoportból.

Tipp: Románia–Svájc V 2,30 

Franciaország–Albánia

  • 21.00; Tv: M4 Sport
  • Helyszín: Stade Vélodrome
  • E-csoport, 2. forduló
  • Játékvezető: Willie Collum

A franciák nyögvenyelős győzelemmel tudták csak megszerezni a három pontot Románia ellen. Már rögtön a meccs elején majdnem hátrányba kerültek, de aztán hátul rendezték a dolgokat. Jóval többet birtokolták a labdát, és nagyrészt a román térfélen folyt a játék, a kapura viszont nem voltak veszélyesek, nagyon hiányzott a kreativitás a játékukból. A győzelmet végül Payet zseniális találata jelentette, de azért ennél többet várunk az Eb-házigazdától.

Albánia pont úgy kezdte az Eb-t, ahogy vártuk, tök újoncként vereséget szenvedett a rutinos Svájctól. Bár korán emberhátrányba kerültek, hajtottak és végig szervezetten játszottak, a meccs végén pedig akár még az egyenlítés is összejöhetett volna.

A nyitó mérkőzésen még megilletődött házigazdák második meccsüket is megnyerik (és továbbjutnak), és hiába a szervezett albán védelem, a franciák bedarálják őket egy két-háromgólos meccsen.

Tipp: Franciaország–Albánia Gólszám 2-3 1,95 

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 300-szoros pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában