És az is lehet, hogy az Európa-liga-továbbjutást is bukta a DVSC, mert Norvégiában legalább kettőt kell rúgnia és egyet sem kapnia.

De nem is lehetetlen, mert most az első félidőben a norvégok meglehetősen sebezhetőnek tűntek, a Loki faszán be is szorította őket a saját térfelükre. Helyzeteik is akadtak, de Bódi és Balogh lövését is blokkolták, Sidibe meg simán kihagyta ordító helyzetét, igaz les miatt lefújták. Aztán a 33. percben elsült Balogh lába, 15 méterről úgy beverte Szakály beadását, ahogy azt kell (1–0):

A nagy örömködésben a debreceniek elfelejtették, hogy tart még a meccs, de a kapufa védekezett helyettük is, Midtsjö 12-ről lőtte lécre, a kipattanót meg Söderlund 7 méterről küldte a felső kapufára.

A második félidőben a Rosenborg eléggé bekezdett, nem is bírta a nyomást a DVSC, az 52. percben Mikkelsen az ötösről betalált Verpecz lábai között (1–1):

És volt legalább 6 perc, amíg az iksznek örülhetett a Loki, aztán jött Helland és szabadrúgásból 26 méterről bevágta (1–2):

A Debrecen küzdött még, próbálkozott, de átütő erő már nem volt a csapatban, sőt a 87.percben még kapott is harmadikat, Mikkelsen megint az ötösről lőtte be a magáét (1–3):

Végül csak összejött a második debreceni gól, Varga 16-ról megeresztett lövése kipattant a kapusról, Bódi meg öt méterről bepasszolta (2–3):


Ezzel a Rosenborg továbbra is veretlen a magyar csapatok ellen az európai kupasorozatokban.

Debrecen–Rosenborg 2–3 (1–0)

  • DVSC: Verpecz – Jovanovic, Máté P., Brkovics, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P. (Zsidai, 84.) – Balogh N., Sidibe (Castillion, 64.), Tisza (Mihelic, 84.)
  • Rosenborg: An. Hansen – Svensson, Eyjólfsson, Skjelvik, Dorsin –Jensen, Selnaes, Midtsjö – Helland (De Lanlay, 73.), Söderlund (Vilhjálmsson, 80.), Mikkelsen (Riski, 91.)

Gól: Balogh (33.), Bódi (90.), ill. Mikkelsen (52., 87.), Helland (58.)

Szóval pörög a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is. Nézed? Fogadsz is?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés