Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kapitány kijelölte a válogatott bő keretét a lengyelek, a San Marinó-iak és az andorraiak elleni vb-selejtezőre. Ott van Orbán is.

Meg Varga Roland, de a legnagyobb meglepetés a teljesen középszerű, a Videoton és a Puskás között ingázó, korábban súlyos sérüléssel is küzdő Géresi Krisztián. Jelenleg a Puskásban játszik a szélső, és két gólja van a bajnokságban.

A hosszú ideig pályafutását is veszélyeztető sérüléssel bajlódó Géresit korábban a DAC-hoz is szerződtetni szerette volna Marco Rossi, így nem meglepő, hogy most, amikor a támadó sérülése már a múlté, és egyre jobb formában játszik, lehetőséget kap a bizonyításra a szövetségi kapitánytól. A kapus Tóth Balázs is újonc, és szintén a Puskás Akadémiában játszik, ő Kovácsik Ádám sérülése miatt került képbe.

Ami talán fontosabb, hogy Orbán Willi is kerettag, a Leipzig védője eltörte a kezét, de védőkötéssel fog tudni játszani.

Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton – fogalmazott az első vb-selejtezős keret kapcsán az mlsz.hu-nak Marco Rossi. –

Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik.”

A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét követően 27-én utazik el San Marinóba, majd az ottani mérkőzés másnapján Andorrába.

(Fotó, forrás: MLSZ)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.