Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És a Fradi kapusa, Dibusz Dénes is, Petry Zsolt kapusedző pedig már alá is írt. Ugye milyen jó, ha magyar edzője lesz egy Bundesliga-csapatnak?

Így legalább van sansza magyar focistáknak, hogy a világ egyik legjobb bajnokságába kerüljenek. Dzsudzsáknak év végéig van szerződése a Dinamo Moszkvához, mindenki jól járnak, ha a Herthához kerülne, ő maga azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy "valóban van róla szó, de még semmi sem dőlt el".

Dzsudzsinak épp megfelelő egy Bundesliga-középcsapat (ha azzá teszi Dárdai), ott még akár sztár is lehetne, ennél jobb csapatban (Inter, Liverpool kereste még) alig-alig játszana, nem is az ő szintje. Dárdaival dolgozhatna, akivel jól kijönnek ("Dárdai az a hadvezér, akivel bármelyik csatába elindulnék"), és aki nagyon bízik benne, a kapitány is egy kész, jól ismert szélső kapna, a Dinamónak meg tök mindegy, legalább még kapna érte pénzt, ők gyorsan találnak hasonló kvalitású játékost.

Az Anzsi 14, a Dinamo 19 millióért vette meg, most olyan 12 millióra becsülik az értékét, de mivel fél év van már csak a szerződéséből, a fele is elég lehet.

De nem csak őt, hanem a válogatott kapusát, Dibusz Dénest is Berlinbe vinné Dárdai. A Fradi-drukkerek ennek nemigen örülnek, Dibusz a csapat legjobbja, jelenleg az NB I legjobb kapusa, aki nélkül aligha lett volna meg a bajnoki ezüst és a két kupaarany. Dibusznak 2017 nyaráig él a szerződése, ráadásul az FTC Európa-liga-csoportkörre hajt, aligha engedik el a remek kapust. A Hertha 5-600 ezer eurót körül fizetne, de Dibuszért ennél sokkal többet is el lehet kérni, pláne egy remek El-szereplés után.

Mindenesetre a kapusedző már magyar, Petry pedig szívesen dolgozna Dibusszal. Dárdai kikaparta a gesztenyét a magyaroknak. Kösz, Pali!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.