Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

"Asszem mindenféleképpen tudunk játszani, hogyha akarunk" – röviden így is összefoglalhatnánk a lényeget. Vagyis igen, a best of magyar focis nyilatkozatok következnek a néger Emersonnal, a fáról lejövőkkel és a holmi emberekkel, vagyis Mészölytől Pintéren át Lipcseiig. Karácsonyi visszaemlékezés.

Véber György

Véber szerette volna rövidre fogni a sajtótájékoztatót, hogy ne bántsa meg a mimózalelkű játékosait. Valamint szeretett volna nem nagyon bepöccenni, mert az már az egészsége rovására megy, és a gyermekét is szeretné még felnevelni. Na ez az, ami végül nem sikerült neki, mert újságírói kérdésre ledobta a láncot, és egy "bazdmeggel" beindult lavina. Ilyenek jöttek:

 • „A saját játékosaink végeznek ki minket.”
 • „A Harsányit meginterjúvoljátok majd, hogy hova a picsába rugdalja a labdákat? Hetente.”
 • „Akkor alkalmatlanok élsportra ezek az emberek!”
 • „Ez a játékos nyáron továbbáll...”
 • Lipcsei Péter

  A sportinterjúk történetének egyik, ha nem a legjobb néhány perce a Portóba készülő Lipcseivel folytatott lélegzetelállító beszélgetés. A Fradi-játékost olyan szerencse érte, hogy együtt játszhatott a középpályán a „néger Emersonnal”, de a fia még ennél is mázlisabb, hiszen ”nagyon sok nyelven meg fogja tudni tanulni a portugál nyelvet.” Asszem mindenféleképpen ez a csúcs, „megborzongat itt a hátamon feláll a szőr...

  Szentes Lázár

  Kicsit megsértődött a mester, bántották a csúnya drukkerek a nem túl jó eredmények miatt, így nem sikerült egy értelmes beszélgetést összehozni vele. Szentes teljesen dezorientáltan hebegett, nézelődött, talán még a hangja is elcsuklott, a nem túl váratlan "ön hogy látja ezt?" kérdésre teljesen fogalmatlanul visszakérdezett: „Tessék?” Duzzogott, na.

  Mészöly Kálmán 1.

  Mészöly Kálmánról sok minden elmondható, de azzal semmiképp sem vádolhatjuk meg, hogy érdektelen volna, ha megszólal. Láttunk már tőle egy igen terjedelmes one man show-t, amikor a Népstadionban rendezett Magyarország–Norvégia világbajnoki selejtezőn bemikrofonozva kurvaanyázott, de a legalját 2007-ben érte el egy Sport TV-s műsorban, melyben szakmailag elemzett:

  Másnap le is mondott az MLSZ elnöki tanácsadói posztjáról.

  Nem elég, hogy Mészöly sosem mossa már le magáról ezt az ostoba rasszista mondatot, most még Zombori Sándor is mögé állt, ráadásul hét évvel később, vagyis épp a napokban:

  Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki, ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról, és már itt futballozik.”

  Zombori Taktikus Sándort meghatározatlan időre le is kapták a sporttévé képernyőjéről.

  Mészöly Kálmán 2.

  Kálmán bá' a kedvesen gúnyos csipkelődésből is kiveszi a részét, ha úgy alakul, a maga módján oda is teszi magát, csakhogy nem annyira erős benne. Pláne, ha a kérdező minden idők egyik legkritikusabb, legszarkasztikusabb riportere, Gyárfás Tamás, aki még felettébb intelligens és tájékozott is. A beszélgetés eléggé epic, annál már csak a mester outfitje emlékezetesebb: trenya + fuksz. Leborulunk.

  Pintér Attila

  A magyar labdarúgás egyik kirakatembere (volt), az ex-szövetségi kapitány kapcsán borzasztóan nehéz helyzetben vagyunk: vajon melyik interjúját hagyjuk ki? Pintér nagy tréfamester, mindig megvicceli a magyar nyelvre érzékenyek hallgatókat. A kapitányi debütálása után teljesen ki volt borulva, hogy csak a negatív kérdések záporoznak (nem így volt), de ennél azért akadnak emlékezetesebb megnyilvánulásai.

  És a kedvencünk:

  Horváth Ferenc

  „Az rendben van, hogy nőnap van, de azért férfiként kell játszani” – így kezdte Horváth Ferenc a mondandóját, amit meg is szoktunk tőle, ő az a ritka magyar edző, aki nem a közhelyszótárat bújja hétköznap esténként.

  Elkövetett azonban egy súlyos hibát, amikor azt bírta mondani az akkori tavaszi második bajnoki után, hogy a Pécs tíz emberrel védekezett ellenük, vagyis a Győr ellen, akinek akkor az edzője volt – végeredmény: Győri ETO–Pécs 2–5.

  Détári Lajos 1.

  Hát de most „mit kell rákérdezgetni?” Komolyan már, mindenki látta a tévében, nehogy már még el is mondja, az eszem megáll. És még chilei bírót is a nyakára küldenek, akiről „asse tudja, ki ez”.

  Détári Lajos 2.

  Döme egyébként is egy nagy nyilatkozó, az iménti összevágott best of mellett van egy mélyen ironikusnak tűnő, de valahol rémesen fájdalmas kifakadása is a kritikusai ellen. Megindító.

  – Akkor mi történik, amikor nincs edzés?
  – Megtáltosodott a csapat valamiér'.

  Parádés párbeszéd.

  Szántó Öcsi bácsi

  Ez a bónusz, mert nem interjú, de legalábbis nem tudott róla a főszereplő, és nem foci. Ám a kiváló motivátorként is elhíresült megboldogult bunyós edző, Szántó Imre, vagy ahogy ismerjük, Öcsi bácsi jól beszélte a futballisták nyelvét is, és ezt a 2008-as pekingi olimpia alatt is bizonyította, amikor két menet között a szofitól és a vice házmestertől sajátossá váló orgánumával biztatta versenyzőjét, Bedákot: „Ha nem ütsz, szétbasszuk a kurva anyját mindenkinek!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.