Angel Petricsev elárulta, nem nyugodtak, de a csapatkapitány is hízelgően beszélt a Fradiról.

A bolgár bajnok Ludogorec Razgrad a Ferencvárossal került össze a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ez tulajdonképpen egyik csapatnak sem kedvez, elvégre a kiemelt, nem kiemelt csoport két legjobbja csap össze.

A Ludogorec elnöke, Angel Petricsev tudja is, hogy nehéz lesz:

„Látható, hogy a magyar labdarúgás sokat fejlődött, rengeteg pénzt fektettek a sportágba, az infrastruktúrába, egészen más szinten állnak, mint pár évvel ezelőtt. 50-50 százalék az esély a két csapat továbbjutására, egyenlő erők küzdelme következik, persze reméljük, hogy készen állunk arra, hogy mi kerüljünk ki sikerrel a párharcból.

Szeretném viszont, ha a Ludogorec azt a tőle megszokott látványos és kombinatív támadójátékot nyújtaná Budapesten is, amely az elmúlt években jellemző volt rá. Persze azt, hogy milyen felfogásban küldi a pályára a csapatot, a vezetőedző dönti el. Mindent megteszünk, hogy a Ludogorec jobban szerepeljen a nemzetközi porondon, mint egy évvel ezelőtt, tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyenge pontjainkkal is.”

A Ludogorec vezetőedzője Sztojcso Sztojev is el tudott volna képzelni könnyebb nyitányt:

Úgy gondolom, hogy készen állunk, a felkészülés alatt a figyelmünket leginkább erre a párharcra összpontosítottuk, persze mindig lehetne jobb, de ez nem a panaszkodás ideje.

A Ferencvárosból nem szeretnék kiemelni senkit, sok jó játékosuk van, ahogy nekünk is, de nem az egyének a fontosak, hanem a csapat.

Az esélyességről nem szeretnék százalékokban beszélni, a futball nem matematika, mindkét csapatnak van esélye a továbbjutásra, a Ludogorec edzőjeként bízom abban, hogy nekünk sikerül majd továbbmenni. Ha nyerünk, az nagyon jó, a döntetlen is jó, kis arányú vereség is elfogadható lehet adott esetben, de elsősorban azért jöttünk, hogy a visszavágót könnyebbé tegyük. Annak, hogy az FTC megverte a CSZKA Szófiát, abból nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

A csapatkapitányuk, Szvetoszlav Djakov is komolyan veszi a Fradit, alaposan megdicsérte a magyar bajnokot, miközben magukat kevésbé. Altatás?

Nagyon kemény ellenfél, nagyon kemény meccs, de készen vagyunk és megvannak a képességeink a továbbjutáshoz. Remélem, hogy erősebbek vagyunk az ellenfélnél, az biztos, hogy jobbnak kell lennünk, mint egy éve. De az az igazság, hogy ez az első kör a legnehezebb az elmúlt évek kihívásai közül, nagyon gyorsan kell formába kerülnünk, ami nagyon nehéz.

Kicsit több idő kell, hogy a csapat jól fusson, de kemény az ellenfél, így nincs más választásunk, győzelemért kell mennünk Budapesten. Sokat néztük, alaposan kielemeztük őket. Játsszák a focit, sok erősségük van, de gyengeségeik is, ahogy minden csapatnak a világon.

Minden rajtunk múlik, nagyon koncentráltaknak és fegyelmezetteknek kell lennünk.”

A mérkőzést, szerdán, vagyis ma játsszák 20 órakor a Groupama Arénában.

(via Csakfoci, ulloi129; fotó: fradi.hu)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon