De már nem! Ezt Marko Nikolics, a Videoton edzője nyilatkozta, aki optimista a magyar focival kapcsolatban.

Nikolics remekül érzi magát Budapest belvárosában, ahol él, és elégedett az eddigi eredményekkel is, elvégre vezetik a bajnokságot, az El-ben pedig a rájátszásig jutott a Videotonnal. Pedig úgy jött ide, hogy az elnök nem olyan tervet vázolt, hogy azonnal mindent.

Hosszú távú folyamatról beszéltünk és beszélünk, amelynek kifutása nem hónapokban, hanem években mérhető. A kezdés mindenesetre nem rossz, a bajnokságban több ponttal állunk, mint tavaly ilyenkor, és a nemzetközi kupában is tovább voltunk versenyben” – mesélte a Nemzeti Sportnak.

Nikolics Szerbiából is képben volt a magyar focival kapcsolatban, így átlátta, mi zajlik hazánkban.

A magyar labdarúgás csodálatos történelemmel dicsekedhet, de az elmúlt tizenöt-húsz évben gyakorlatilag a klinikai halál állapotában lebegett. Az újjáépítés időszakát éljük mostanság. Örömmel látom, hogy mennyit áldoznak a futballra, mi több, más sportágakra is, ennek előbb-utóbb eredményekkel kell párosulnia. Ahogyan arra számítottam, a bajnokság kiegyensúlyozott.

Ő tehát bizakodó, látja a fényt az alagút végén, ezt eddig kevés külföldi edző mondta az NB I-ről.

Beszél arról is, hogy az NB I érdekes, minden párharc nyílt, sőt:

Ha összevetem a két bajnokságot, azt kell mondanom, Szerbiában inkább a technikás futball jellemző, Magyarországon viszont nagyobb az iram. Az előny azonban Szerbiánál van, egyebek mellett azért is, mert ott nem esett ki az a tizenöt-húsz év...

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában