Larry Miller élete a második esélyek inspiráló története. A Nike büszke rá.

Larry Miller a Nike sportszergyártó-birodalmon belül a Jordan márka igazgatója, akinek jövőre fog megjelenni az önéletrajzi könyve, az Ugrás: Titkos utam az utcákról az igazgatótanácsig címet kapta.

Ennek apropóján most a Sports Illustratednek adott interjút, amiben

Miller elmesélte, hogy 1965-ben meggyilkolt egy 18 éves ártatlan fiút, ami után a fiatalkorúak börtönébe került.

Miller Philadelphiában nőtt fel, 13 éves koráig éltanuló volt, ám ekkor a Cedar Avenue bandába sodorta az élet. Inni kezdett és természetesen egyre balhéba keveredett. Amikor az egyik rivális tagja megölte egy barátját, három társával nekiindultak bosszút állni, miután rendesen berúgtak. Millerék végül nem jutottak el a bandához, mert elveszítette a fejét és rálőtt az első emberre, aki szembejött velük. A 18 éves Edward White meghalt.

„Ez tette számomra a legnehezebbé, hogy semmi okom nem volt rá” – mondta fájdalmasan Miller, akit a történtek azóta is nyomasztják, és a máig nem tudta feldolgozni. Az esetről a hozzá közel állók, a gyerekei, a barátai és legközelebbi munkatársai sem tudtak, nekik rendkívül nehéz volt elmondani, mesélte Miller.

 „Éveken át menekültem a történtek elől, és reméltem, hogy az emberek nem fognak rájönni.”

Miller 1997-ben került a Nike-hoz, ma már a Nike kosárrészlegének, a Jordan márkának és a Converse-nek az igazgatója. Az interjú előtt Michael Jordannak és az NBA-t vezető Adam Silvernek is elmesélte a történteket, hogy ne az interjúból tudják meg, mi történt 56 évvel ezelőtt.

A Nike az a vállalat, amely régóta próbál segíteni egykori elítélteknek, hogy újrakezdhessék az életüket. Miller esete és az egész élete a második esély pozitív története, és büszkék Millerre, sőt, abban bíznak, hogy a története majd másokat inspirál.

(Forrás: BBC, 444.hu; fotó: Ethan Miller/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában