És még csak azt sem mondhatjuk, hogy kegyetlenül kihasználta, mert akkor nem csak kétgólos előnyt szerzett volna a Madrid.

Egyik csapat sincs csúcsformában, ez végig látszott, de a Liverpoolra egyáltalán nem lehetett ráismerni. Vagyis arra, amelyik BL-t és PL-t nyert, a 2021-esre annál inkább. Klopp csapatában mindenki pocsék formában volt, a Real Madridban azonban akadt egy-két jó teljesítmény, ez elég is volt ahhoz, hogy nyerjenek a hazaiak.

Döbbenetes mennyiségű eladott labdát és amatőr védelmi hibákat láthattunk a vörösöktől, ebből kapták is a gólokat. Először Phillips nézett bele a Napba, így Kroos tökéletes labdájával a kapuig sétált Vinícius, és ezt még ő sem tudta kihagyni.

Ami Nat Phillipstől valahol elnézhető a korlátolt képességei miatt, az Alexander-Arnoldtól nem. Az Asensiónak adott gólpasszát bizonyos helyzetben lehetne szépnek is nevezni.

Az első félidőben nem talált kaput a Liverpool, erre legutóbb 2014-ben volt példa a BL-ben, akkor is a Real ellen. Aztán a második játékrészre valamennyire összeszedte a csapatát Klopp, lehozták 1–1-re, de néhány védelmi kilengés ebbe is belefért.

Szalah szépített az 51. percben, ekkor benne volt a meccsben, hogy akár egyenlíthetnek is.

Viszont ehelyett Vinícius ismét felültette Phillipst és ismét kétgólos lett a blancók előnye.

Ha a Real támadói kicsit koncentráltabbak, akkor eldönthették volna a továbbjutást, de így sem lesz könnyű kiesni egy ilyen harmatos Liverpool ellen.

BL-negyeddöntő, 1. meccs

Real Madrid–Liverpool 3–1

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában