Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hét elején még cáfolta az Európai Labdarúgó Szövetség a nyári Európa-bajnokság elhalasztásával kapcsolatos híreket, most előálltak a topligák is.

Football Italia az ANSA olasz hírügynökségre hivatkozva azt írta, csütörtökön Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese videokonferencián értekezik a halasztási igényről az öt európai topliga képviselőjével.

– írta a Nemzeti Sport.

Az ok természetesen a koronavírus-járvány, ami miatt a bajnokságok közül több nem fejeződik majd be időben, így nem lehet felkészülni a kontinenstornára sem.

Olaszországban április 3-ig minden sporteseményt felfüggesztettek, hamarosan ugyanez lesz a döntés Spanyolországban is, ahol már fel is függesztették a bajnokságot – egyelőre két hétre. Németországban és Franciaországban közönség nélküli rendezik meg a meccseket, de bármelyik nap komolyabb lehet a megszorítás, az angol Premier League-ben egyelőre egyik sincs, de ott emelkedik a fertőzöttek száma, tehát biztosan meghúzzák ők ezeket a lépéseket.

Az UEFA egyelőre nem szeretne halasztani, de az As helyi szövetségi forrásra hivatkozva arról ír, már van rá esély, hogy

(Fotó: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.