Ansu Fati 17 évesen és 308 naposan debütált, de ezzel csak a harmadik lehet a listán.

Luis Enrique kihirdette a válogatott keretet a Nemzetek Ligája elődöntőjére, és bizony húzott néhány meglepőt. Mind közül a legkomolyabb, hogy behívót küldött a Barcelona középpályásának, Gavinak.

Ha Gavi szerdán pályára lép, akkor a maga 17 évével és 62 napjával ő lesz a spanyol futballtörténelem legfiatalabb játékosa, aki debütál a selecciónban.

Nemcsak ezért meglepetés a behívása, hanem azért is, mert mindössze hat tétmeccs van a lábában a Barcelona első csapatában, na meg azért, mert ezeken a meccseken – egyet kivéve – a Barca pocsék volt, és Gavinak is igazán csak egy jó mérkőzése volt. És bónusz: még U21-es válogatott sem volt a tini.

„Hosszú évek óta ismerem Gavit, ő a Barça-utánpótlás egyik kiemelkedő tehetsége. Nincs kétségem a teljesítménye felől. Igazi Barca-stílusú középpályás, aki izgalmas dolgokra képes labdával és anélkül is.”

A rekordot jelenleg Angel Zubieta tartja, ő 17 éves és 284 napos volt, amikor válogatott lett, a szintén barcelonai Ansu Fati pedig 17 évesen és 308 naposan debütált. Vagyis kimondhatjuk, hogy az Eb legjobb fiatalja, Pedri a maga 18 évével, 10 válogatottságával lassan rutinos róka lesz a spanyol középpályán.

Pofozógép lett a Barcelona a BL-ben, Lisszabonban is hármat kapott

Lehet, hogy ebből maximum Európa-liga lesz. Kínos.

A Barcelona története során először zárt úgy egy BL-meccset, hogy nem volt kaput eltaláló lövése

A Bayern München esélyt sem adott a Barcelonának a Camp Nouban, és bizonyos szempontból története egyik leggyengébb meccsét játszotta a katalán csapat.

(Fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában