Tuti a városligeti műjég, meg a befagyott Balaton, de most kitekintünk a határokon túlra, hogy bemutassuk a világ legszebb jégpályáit. A CNN Travel válogatása lefedi az egész bolygót Bécstől Nyugat-Kanadáig. Szóval korikat fel, és irány a jég!

 1. 10 / 10

  Rideau-csatorna, Kanada

  Nem rossz dolog egy világörökségi helyszínen korcsolyázni, és ha Kanadában járunk, ezt meg is tehetjük. A majdnem nyolc kilométer hosszú Rideau-csatorna 1832-ben épült, Ottawa városát köti össze az Ottawa folyó által Kingstonnal, amely az Ontario-tó partján fekszik. Mondhatjuk, hogy festői környezet, hiszen a kanadai parlament előtt is elkorizhatunk.

  A folytatásért kattints a tovább gombra!

 2. 9 / 10

  Bécs, Ausztria

  Bécsben két jégpályát kötöttek össze apró ösvényekkel, így összesen hatezer négyzetméteren lehet piruettezni és tolni a leszúrt Rittbergereket. A bécsi városháza előtti téren gasztroegységek is várják a csúszkálókat, szóval wurstokkal és forralt borral lehet pótolni az elégetett kalóriákat.

 3. 8 / 10

  Vörös tér, Moszkva

  Moszkvában nem kell sokat tenni azért, hogy legyen sikálásra alkalmas jég, és szép helyszínekből is akad pár, a kettőt meg csak kombinálni kell. Ilyen szerencsés összjáték figyelhető meg a Vörös téren, Oroszország szívében.

 4. 7 / 10

  New York, Egyesült Államok

  Számtalan hollywoodi filmben szerepelt a New York-i Rockefeller center előtti jégpálya, ami 1936-ban nyitott, és azóta a város egyik téli szimbóluma. Eredetileg azért épült, hogy a pálya alatti boltokkal és éttermekkel teli plazát reklámozza.

 5. 6 / 10

  Sicsahaj-tó, Kína

  A pekingi közeli Sicsahaj-tó igazából három, csatornákkal összekötött tó közös neve. A tóparton klasszikus kínai épületek, pagodák láthatók, a jégen pedig igazi békebeli hangulatot megidézve jégbiciklik és székek is bérelhetők.

 6. 5 / 10

  Eiffel-torony, Párizs

  Jelenleg éppen felújítás alatt áll, de jövőre nyitva lesz az Eiffel-torony első szintjén nyitott pálya. A hatvan méter magasan elhelyezkedő műjég talán a legkülönlegesebb helyszín az egész listán. Nem mondanánk, hogy olcsó, de ott korizni a magas élet netovábbja.

 7. 4 / 10

  Somerset House, London

  Partizóknak ideális célpont a londoni Somerset House, ott ugyanis pezsgőzve, elektroütemekre lehet pörögni éjszakánként. A kulissza sem rossz, ugyanis a pálya egy XVIII. századi épületegyüttes udvarán található.

 8. 3 / 10

  Evergreen-tó, Egyesült Államok

  A Denvertől félórányira fekvő korcsolyapálya gigantikus méretű: a majdnem kilenc hektáros területen tizenegy jégkorongpálya található. A díszletet az Evergreen-hegység hóborította fenyvesei jelentik.

 9. 2 / 10

  Sydney, Ausztrália

  Sydneyben soha nem esik hó, a nagykabátokat hírből sem ismerik, de korcsolyázni ott is szeretnek, különben nem nyitott volna meg a Bondi Téli Fesztivál-jégpálya. Minden év júliusában két héten keresztül lehet korizni a tengerparton felállított pályán, aki pedig bevállalós, utána akár a hullámok közé is bevetheti magát. A déli félteke legnagyobb pályája elképesztően népszerű, évente 30 ezren látogatják.

 10. 1 / 10

  Banff-tó, Kanada

  A természetes jégpályák tökéletes példája a kanadai Banff-tó befagyott víztükre. A háttérben a Sziklás-hegység drámai szépségű hátteret biztosít. A tó kétórás útra fekszik Calgarytól, ahol a régió legnagyobb nemzetközi reptere is található. A használat ingyenes, és van egy melegedő is, ami a kanadai télben nem megvetendő dolog.

  (Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

És ezt olvastad már?
Egy kis citys támadásépítés, aztán Podolski felrúgta a pipába