A Barca elvitte az Ajax legjobbját, erre a hollandok a Barcából pótolnák
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Barcelona elnöke nem kizárólag az Ajax két legjobbjának leigazolásáról tárgyalt az Ajaxszal, hanem egy szorosabb együttműködésről is. Ennek eredménye lehet ez a kölcsönzés is.

Bartomeu elnök Overmarsszal és Van der Sarral is folyamatosan értekezik, első körben Frenkie de Jong leigazolása miatt. Ez sikeresen zárult, a fiatal középpályás a nyártól a Barcelona játékosa lesz.

A következő kör Matthijs de Ligtről szól, ez még zajlik, de szinte biztos, hogy a középhátvéd is követi barátját a katalánokhoz. Benne Piqué utódját látják hosszútávra.

Végül egy általános megállapodás is terítékre került, melynek a lényege, hogy a két – egyébként filozófiájában nagyon hasonlító – klub szorosra fűzi a kapcsolatát. Ez például abban mutatkozna meg, hogy az Ajax kölcsönkapna néhány fiatalt a Barcától, akik nem férnek még be Valverde csapatába. Jean-Clair Todibo neve a De Ligt-transzer kapcsán merült fel, ő lehetne a holland utódja az Ajaxnál, két szezonra kerülne kölcsönbe Amszterdamba.

Most pedig egy újabb, komolyabb név került elő:

Carles Aleña került az Ajax érdeklődési körébe, a hollandok szerint a fiatal katalán középpályás remekül illene a csapatukba.

A 21 éves játékos idén került fel az első kerethez, eddig 310 percet játszott a bajnokságban, decemberben a Villarreal ellen gyönyörű gólt is szerzett. Aleñának a játékpercek miatt ez jó lehetőség lehetne, bár mivel katalán és saját nevelés, neki nyilván a Barcelona az álma. A Barcának viszont kellene még egy-két ütőkártya, hogy De Ligtet biztosan behúzzák, márpedig egy ilyen kölcsönadás segítheti az üzletet.

A Barcelona De Jongon és De Ligten kívül egy csatárt is akar még mindenképp igazolni:

(Fotó: David Ramos/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.