Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia, a Corriere di Torino, a Corriere della Sera, a Football Italia és a Goal is lehozta, így arra gondoltunk, valamelyik bőven tévedhet, de mindegyik ritkán szokott. Aztán a Juventus is bejelentette: megvan a kirúgott Sarri utódja!

Ma rúgták ki a BL-ben megbukott Sarrit, és már este be is jelentették az utódját:

Andrea Pirlo váltja Maurizio Sarrit a Juventus kispadján.

Pirlo két évre, 2020. június 30-ig írt alá.

A Juventus egyik újságírója, Gianluca Momblanónak az tűnt fel, hogy a 41 éves Pirlo ma részt vett egy találkozón a Continassában, a klub edzőközpontjában. Akkor fogott gyanút, hogy a Juventus bevállal egy barcás guardiolázást, vagyis kinevez egy teljesen tapasztalatlan edzőt. A korábbi zseniális középpályást néhány napja nevezték ki edzőnek a Juventus U23-as csapatánál, amely a Serie C-ben játszik, de máris ugrott két szintet.

Andrea Agnelli elnök és Fabio Paratici igazgató úgy gondolnak Pirlóra, mint amilyen Zidane a Realnál: egy egykori kreatív középpályás, aki zseniálisan olvassa a játékot, és aki elég fiatal ahhoz, hogy jó kapcsolatot tudjon ápolni a játékosokkal, ám a karrierje és eredményei miatt a tiszteletet megkapja. Pirlo ugyanis világbajnok, Eb-ezüstérmes, Bajnokok Ligáját nyert kétszer és FIFA-klubvilágbajnok is.

Visszavonul a csendes zseni, aki a lábaival beszélt

Az elmúlt 20 év egyik legnagyszerűbb irányítója bejelentette, hogy befejezi a profi futballt.

(Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kaká szerint Ronaldo Brazíliában csak egy kövér ember