És még Joe Hart sem volt képes kiejteni Angliát potyájával, de Gareth Bale sem tudta még továbblőni Walest.

Az angolok ikszeltek az oroszokkal, Wales pedig győzelemmel kezdett Szlovákia ellen. Vagyis biztosan vágod, hogy mennyire fontos volt ez a meccs Angliának?!

De hiába volt többet a labda az angoloknál, nem tudtak mit kezdeni vele az első félidőben. Mondjuk alapból kissé szívtelenül játszottak, még Rooney volt a legmotiváltabb (ő is ért a legtöbbet labdához), nem hajtottak, nem is úgy tűnt, hogy akarnak, Kane meg főleg nem, őt aztán le is cserélték a félidőben.

Wales védelme jól zárt, sokkal motiváltabbnak is tűnt a csapat. Anglia csak ténfergett a pályán, a tanácstalanságot (impotens) távoli lövésekkel próbálták meg feloldani az angolok: Rooney 30-ról és Kane 23-ról megeresztett lövése legalább annyival kerülte el a kaput. Szögletben és pontrúgásban viszont jók voltak az angolok, csak gólt nem tudtak szerezni belőle.

Bezzeg Wales: Rooney szabálytalankodott vagy 30 méterre az angol kaputól, onnan pedig Bale elvállalta, Hart pedig bevédte (0–1):

Ami biztos: Peter Shilton óta (1970–1990) nincs egy rendes kapusa az angol válogatottnak.

A második félidőben már akartak focizni az angolok, nyomasztó fölényben játszottak, és egyenlítettek is gyorsan. Ehhez Kane helyére csereként beálló Vardy kellett (1–1):

Wales aztán felébredt, de még mindig az angolok voltak az aktívabbak, ez már becsületbeli ügy volt nekik, de a csapatjátékuk akadozott, Bale-t mindenesetre sikerült eltüntetniük a pályáról. És a walesiek a végére elfáradtak, az angolok meg rugdosták sorra a szögleteket, aztán jött Sturridge és megnyerte a meccset a 92. percben az angoloknak (1–1):

Vagyis 2–1, így még semmi sem dőlt el, mindenki továbbjuthat még, de az angolok ilyen játékkal ne már, és még ha most Wales sem játszott jól, még mindig lehet szeretni a csapatot.

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, 46.), Sterling (Sturridge, 46.)

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (Williams, 72.), Bale

Anglia–Wales 2–1 (0–1)
Gól: Vardy (56.), Sturridge (92.) ( ill. Bale (42.)

(Fotó: AFP)
Szombaton Izland ellen játszunk, 2,62-es oddsért adják a magyar győzelmet. Naná, hogy megtesszük. És te?

És ezt olvastad már?
A vb tizenkettedik napja: belga és német sokk, japán csoda és spanyol öröm