Argentína akcióból is képes volt gólt rúgni, tovább is jutott

Argentína nyeretlenül, egyetlen tizenegyesgóllal várta a csoportkör utolsó körét, ami nagyon kínos, de még legalább továbbjuthattak. Ehhez a mérsékelten félelmetes Katart kellett legyőzniük. Sikerült 2–0-ra.

Nemcsak Messiéken múlott az automatikus továbbjutásuk, mivel egyetlen ponttal várták a Katar elleni meccset: Kolumbia és Paraguay kipöckölhette őket az első két helyről.

Az argentin válogatott ennek megfelelően fölényben volt az első félidőben, de jól azért nem játszott. Egyetlen igazán nagy helyzete volt, amit Agüero kihagyott. Tehát a gól nem helyzetből született:

Katar kegyet gyakorolva adott egy gólpasszt nekik. Lautaro Martínez köszönte szépen a védő átadását és berúgta. 0–1

A második félidőben voltak olyan percek, amikor labdához sem jutott az albiceleste – hangsúlyozom, Katar ellen. Viszont eközben rengeteg helyzetet kidolgoztak, amit általában Agüero hagyott ki. Bár Messinek is volt egy ziccere, de a lövés előtt a bokájáig pattant a labda.

Agüerót tömte labdákkal Messi, de semmi sem jött neki össze, végül a 82. percben úgy döntött, inkább elindul egyedül. Ebből gól is lett. 0–2

Argentína nem volt meggyőző, sőt, de továbbjutott a második helyen, mivel Kolumbia cseresora is legyőzte Paraguayt. Néha rossz volt nézni őket, olyanok, mint egy afrikai válogatott, akik tele vannak kiváló játékosokkal, de amikor a nemzeti csapatban játszanak, mindent elfelejtenek.

A második hely egyébként azt jelenti, hogy Brazíliát egyelőre elkerülik Messiék, de van itt még több jobb csapat is náluk. A negyeddöntőben a brazilokkal ikszelő Venezuela következik 28-án.

Copa América, csoportkör

Katar–Argentína 0–2

(Fotó: Lucas Uebel/Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon