Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Falconst mindenki féltette, mert ugyan a legmeggyőzőbb csapat volt a döntőig, ám a statisztika ellene szólt. És bejött. De hogyan?!

Az első negyed a védelmekről és az izguló és semmit sem kockáztató irányítókról szólt, aztán a másodikban megérkeztek a meccsbe a Falcons lehengerlő támadói. Persze ehhez is a védelem kellett, mert az Atlanta egy labdaszerzés után indult be annyira, hogy meg sem állt három touchdownig.

Devonta Freeman futott, Austin Hooper elkapottja után jött a félidő legszebb jelenete, Robert Alford 82 yardos interception után visszahordott TD-je:

Az első félidő után: Atlanta Falcons–New England Patriots 21–3.

Miután még nem volt csapat, mely ekkora hátrányból visszajött volna Super Bowlon, sőt mínusz 14-ről sem, a második félidőben csoda kellett volna a Patstől.

Ezek után nyilván kitalálod, hogy kezdődött a második félidő: Atlanta TD-vel. az alapszakasz MVP-je, Ryan Colemannek passzolt. Vége.

Vége? Ugyan! Megtörtént a csoda, a Patriots 19–0-ra nyerte a negyedik negyedet! Az utolsó támadásból TD-t szerzett a NE, de kellett a kétpontos is: naná, hogy az is meglett.

És jött a Super Bowlok történetének első hosszabbítása, és jött a Super Bowlok történetének legnagyobb fordítása/leolvadása.

LI. Super Bowl:

Atlanta Falcons–New England Patriots 28–34

A Pats és Brady is az ötödik Super Bowlját nyerte.

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.