A videojáték-fejlesztő cég nem árulta el, hogyan számolták ki a végeredményt, de az biztos, hogy érdemes odafigyelni arra, amit mondanak.

A FIFA, NBA és más népszerű sportjátékok készítői ugyanis nem először tippelnek nagyobb torna végeredményére, négy évvel ezelőtt például sikerült telibe találniuk, hogy Németország fog diadalmaskodni,

a Super Bowl győzetést pedig 13-ból 9-szer tippelték meg helyesen.

Ez mondjuk nem is annyira meglepő, hiszen az EA Sports a játékaik hitelessége miatt rendkívüli adatbázist vezet a játékosokról és a csapatokról, amely annyira részletes, hogy akár egészen komoly szimulációk lefuttatására is alkalmas lehet.

Az EA Sports szakemberei pedig most azt jósolták, hogy

a 2018-as oroszországi világbajnokságot Franciaország fogja megnyerni,

miután a döntőben tizenegyesekkel 4-3-ra verik Németországot. Különösebben nem lennénk meglepve, ha valóban Németország és Franciaország játszaná a döntőt, azon már jobban, ha a franciák tényleg tizenegyesekkel vinnék a kupát, hiszen a német válogatott 1976 óta nem veszített el tizenegyespárbajt.

Az EA szerint amúgy Franciaország Belgium 2-1-es legyőzésével jut a döntőbe, míg a németek a spanyolokat verik 3-1-re, a világbajnokság gólkirálya pedig a szintén francia színekben játszó Antoine Griezmann lesz.

A jóslat szerint a világbajnokság egyik nagy vesztese Lionel Messi lesz, aki Argentínával már a legjobb tizenhat között búcsúzni kényszerül a vébétől, miután a franciák 1-0-ra "átgázolnak" rajtuk, de nem lesz sokkal boldogabb Anglia és Brazília sem: előbbieket Kolumbia üti ki tizenegyesekkel a kieséses szakasz első meccsén, a brazilokat pedig Belgium búcsúztatja a legjobb nyolc között.

Ha szeretnél belemélyedni a részletekbe, akkor itt találsz egy mindenre kiterjedő leírást arról, hogyan fog lezajlani az EA Sports szerint a vébé a csoportköröktől kezdve a döntőig.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában