Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Áll a bál az FC Barcelonánál.

Ami persze nem meglepő, a klub körül egy ideje komoly gondok vannak, de a helyzet most még súlyosabb lett.

A sportigazgató Éric Abidal azt nyilatkozta, hogy Ernesto Valverde menesztését már a Real elleni 0–0 után eldöntötték. Nem voltak elégedettek a filozófiával, amit Valverde képvisel, továbbá

Ezek után nem sokkal olyan történt, amire még nem láttunk példát, Messi reagált Abidal kijelentésére. Az argentin Instagram-sztoriban írta a következőt:

„Nem szeretek ilyen dolgokkal foglalkozni, de úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját feladatával kell foglalkoznia, és vigyáznia kell a döntései helyességére. A játékosok a pályán történtekért felelősek, és mi voltunk az elsők, akik beismerték, ha rosszul játszottunk. A menedzsment tagjai pedig saját döntéseikért felelnek, ezekért kell felelősséget vállalniuk.

Messi általában visszafogott a nyilatkozataiban, ehhez hasonló idézőjeles kirohanás példátlan tőle, ezt pedig azt jelenti, hogy valóban komoly gond van a klubnál.

Ehhez még hozzájön, hogy állítólag nyáron Bartomeu elnök megígérte Messinek, hogy Griezmann nem érkezik, a Barcelona mindent meg fog azért tenni, hogy Neymart visszaszerezzék. Mindezt úgy, hogy a klub és Antoine Griezmann között már meg volt a megegyezés.

Ott tartunk tehát, hogy a csapatkapitány és a klub történetének legfontosabb futballistája tőle szokatlan módon, de teljesen jogosan kritizálja az elmúlt években hibákat halmozó vezetőséget. És ne feledjük azt se, hogy Messinek különleges szerződése van, amely értelmében bármelyik szezon végén klubot válthat. És ha valamikor, akkor most teljesen érthető lenne, ha elgondolkodna ezen az argentin.

A reggeli információk szerint Éric Abidal még ma találkozik Josep Maria Bartomeuval, a spanyol lapok szerint esélyes, hogy kirúgják a sportigazgatót.

Közben Dembélé ismét megsérült:

(Sport; RAC1; Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.