Nem nagyon szakadt még félbe meccs szürreálisabb módon, mint Brazília és Argentína vb-selejtezője Sao Paulóban. Most megmagyarázták, miért így történt.

A találkozó hatodik percében a brazil egészségügyi ügynökség (Anvisa) munkatársai berohantak a pályára és négy argentin focistát – Emiliano Martínezt, Emiliano Buendíát, Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót – karanténba akartak helyezni. Igen, ott a pályán, amikor már zajlott a meccs, amikor már átmentek minden határon és vizsgálaton.

Mindezt azért, mert az említett játékosok nem jelezték, hogy az elmúlt két hétben jártak Angliában. Ez persze részükről nem korrekt, ha így volt, ám lássuk, hogy a négy labdarúgó a Premier League-ben focizik, tehát nem akkora meglepetés, hogy jártak Angliában. Azóta új vád van, már nem a játékosokat hibáztatják, hanem az argentin stábtagokat. Az argentin válogatott technikai személyzetének egyik tagja nem ikszelte be a megfelelő rubrikát a formanyomtatványnál, vagyis elhallgatta a szükséges információt.

Na de emellett nyilván maga az eljárás is elképesztő volt, de most megmagyarázta az Anvisa, miért így történt:

óriási dugóba keveredtek, ezért nem érkezhettek meg időben a játékosok pályára lépésének megelőzéséhez.

Az O Globo egyébként azt is megírta, hogy egyébként is minden kapkodva történt, merthogy nagyjából 50 perccel a meccs kezdete előtt született meg a végső döntés arról, hogy a brazilok – a június óta érvényben lévő koronavírussal kapcsolatos protokollokra hivatkozva – karanténba helyeznék a négy játékost.

Meccs közben akarták karanténba helyezni az argentin futball-válogatott négy játékosát

A dél-amerikai fociban már láttunk néhány szemöldökfelhúzós történést az elmúlt években, ebbe a gyűjteménybe kerül bele a tegnapi brazil–argentin vb-selejtezős meccs is.

(via; MB Media/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában