Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kristina Mladenoviccsal sima két szettben győztek. Babos lett az ötödik magyar, aki Grand Slam címet tudott szerezni, és az első, akinek ez Melbourne-ben sikerült.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic 6:4, 6:3-ra legyőzte az Australian Open női páros döntőjében az orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettőst.

A meccs mindössze 1 óra 20 percen át tartott, a várakozás annál tovább: Babos előtt utoljára 1986-ban ünnepeltek magyar Grand Slam-győztest a felnőtt mezőnyben, akkor Temesvári Andrea nyert párost a Garroson.

A soproni teniszező elcsukló hangon mondott köszönetet mindenkinek, majd elnevette magát, amikor a stábja felé nézett, mert őket majdnem kifelejtette.

Pedig a meccset Makarováék kezdték jobban, el is húztak 4:2-re, ám innen jelentős fordulat állt be: Babosék zsinórban négy gémmel behúzták az első szettet.

A másodikban játszmában 3:3-ig tartották a lépést Vesznyináék, a magyar-francia páros viszont elhúzott, majd ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy 5:3-nál három bréklabdát hárítson. Nem is maradt el a jutalom, őket ünnepelte pillanatokkal később a Rod Laver közönsége.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.