Az Adana Denispor futballistája szerint néhány lehetőséget kihagyott karrierje során, de megesik az ilyen.

Az egykor óriási tehetségnek tartott Mario Balotelli már 31 éves, jelenleg a török bajnokságban, az Adana Denisporban futballozik. Nagyjából öt-hat éve befejeződött a karrierje érdemi része, és bár volt egy rövidebb jó időszaka Franciaországban most már csak lefele ível az egy évtizeddel ezelőtt ígéretes karrierje.

Balotelli tehát közel sem futotta be azt a karriert, amit befuthatott volna a tehetsége alapján, és ezzel ő is tisztában van, most egy interjúban erről beszélt a tőle megszokott stílusban:

„Kihagytam néhány lehetőséget a karrierem során, megesik ez, de ha csak a minőséget, a kvalitásokat nézzük, akkor Messi és Ronaldo szintjén vagyok.

Ma már nem mondhatom azt, hogy vagyok annyira jó, mint Cristiano Ronaldo. Hány Aranylabdát nyert? Ötöt? Nem hasonlíthatom magam Ronaldóhoz vagy Messihez, senki nem teheti ezt. Ha viszont csak a minőséget nézzük, a futballkvalitásokat, akkor nincs miért irigykednem”

nyilatkozta a csatár.

Kitért arra is, mit tart karrierje legnagyobb hibájának:

„Nem kellett volna elhagynom a Manchester Cityt. Utána még a Milanban másfél évig jól ment a játék, később azonban már gondjaim adódtak. Most már idősebb vagyok, tudom, nem szabadott volna eljönnöm. Látva, hogy folyamatosan fejlődött a City, hiba volt eligazolni.

Maradnom kellett volna, és olyan karriert futhattam volna be, mint Agüero. Ha a mostani hozzáállásom lett volna a Citynél, akkor legalább egy Aranylabdát nyerhettem volna. ”

Balotelli 2010 és 2013 között volt a Manchester City futballistája, ez volt karrierje legjobb időszaka. Később a Milanban, a Liverpoolban, a Nice-ben, a Marseille-ben, a Bresciában és a Monzában játszott. Törökországba tavaly nyáron szerződött, az idei szezonban 22 meccsen tíz gólt szerzett.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool