Végtelenül bizarr lenne, ha belebukna a Barcelona edzője egy teljesen felesleges, senkit sem érdeklő Szuperkupába, azok után, hogy a két, háromgólos előnyről elbukott BL-párharcot túlélte.

RAC1 úgy tudja, a csütörtök esti, 2–1-es vezetésről elbukott spanyol Szuperkupa-elődöntő után

a Barcelona vezetősége összerántott egy értekezletet hétfőre, átbeszélik a csapat és az edző helyzetét.

A Barcelonával szoros kapcsolatot ápoló, a TV3-nál, az Aránál és a RAC1-nél is dolgozó újságíró, Joan Maria Pou szerint Ernesto Valverde „kényes helyzetben van”, az igazgatótanács erősen megosztott. Nem kizárólag a Szuperkupa-meccs miatt, hanem sok apró tényező kezd összeállni egy nagy kényes masszává.

Ez persze már nem az első eset, mindannyiszor megerősítették a pozíciójában Ernesto Valverdét, alighanem ez most is így lesz. A vezetőség megosztott, többet elküldenék a Barcelonával középszerű focit játszató edzőt, de Bartomeu elnök mindig mellette áll. Mivel a nyáron lejár a szerződése, erős a gyanúnk, hogy ki is tölti. És egyébként az ominózus Atlético elleni meccsen még jól is játszott a Barcelona a meccs nagy részében, az elnök és néhány más vezető is elégedett volt.

Helena Condis Edo on Twitter

A Bartomeu NO le pasa por la cabeza destituir a Valverde por esta derrota.El Presidente y parte de Directiva creen que no hay que quemar naves pq el Barça hoy ha hecho uno de los mejores partidos de la tpd. La Junta del lunes estaba convocada hace 15 días.

Ezt erősíti a Cadena Ser is, akik szerint csak a nyáron távozik Valverde, és a helyét minden bizonnyal Ronald Koeman veszi át.

Ezzel párhuzamosan egy másik szálon is egymásnak ellentmond a két jól értesült forrás, a RAC1 és a SER: előbbi szerint két vezető, Éric Abidal és Óscar Grau Dohába utazott, hogy Xavival arról beszélgessen, esetleg átvenné-e a csapat irányítását.

El Chiringuito TV on Twitter

🚨🚨🚨 Abidal y Óscar Grau estarían reunidos con Xavi en Doha para que sea el nuevo entrenador del Barça. (Vía 'RAC1')

Ezzel szemben a Cadena SER szerint azért utaztak Katarba, hogy Dembélével, valamint a orvosaival konzultáljanak a felépülése kapcsán, hogyan halad a rehabilitáció, mikor számíthatnak rá (egyébként 4-5 hét), és ehhez hasonló formalitások.

Az tehát valószínű, hogy hétfőn lesz valamiféle megbeszélés a katalán vezetésben, de arra azért nem fogadnánk, hogy ez érdemben érinteni fogja Valverdét. Egyrészt Bartomeu személye miatt, másrészt bármilyen pocsék is a Barca játéka sokszor, még mindig el lehet bújni az eredmények mögé, hiszen vezetik a La Ligát és csoportelsőként jutottak tovább a BL-ben.

A nézők meg hadd fütyüljenek a helyenként nézhetetlen foci miatt.

Hiába rúgott négyet a Barcelona, az Atlético jutott a döntőbe

Az extra hatékony Atlético játssza a döntőt.

(Fotó: Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában