Rövid ideig úgy tűnt, a párosnak nincs közös jövője Madridban.

Könnyen lehet, hogy egyetlen beszélgetésen múlt a Real Madrid jól sikerült (BL-elődöntő, karnyújtásnyira lévő bajnoki cím) szezonja: Karim Benzema és Vinícius Júnior kapcsolata csaknem elmérgesedett másfél évvel ezelőtt, és egy ideig valószínűtlennek tűnt, hogy valaha is egy párost alkossanak.

Ma egyértelműen kulcsfigurái a Realnak, remekül megértik egymást a pályán, ami eredményekben is mérhető: a szezon eddigi részében 98 gólt lőtt a csapat a különböző sorozatokban, ebből Benzema 39-et, Vinícius 17-et, de gólpasszok terén is jól állnak (Benzema 13, Vinícius 18).

2020 októberében más volt a helyzet: a Real idegenben játszott BL-meccset a Mönchengladbachhal, és a szünetben 1–0-s hátrányban volt (a vége 2–2 lett).

Benzema a szünetben kritizálta Viníciust, de ami még rosszabb, a történtek nyilvánosságra kerültek. Rövid ideig úgy tűnt, nem lesz közös jövőjük Madridban, de aztán minden megváltozott.

Másnap, amint a csapat megérkezett a valdebebasi edzőközpontba, Benzema magához hívta Viníciust. Őszintén bocsánatot kért, és azt mondta, számára olyan, mintha a fia lenne. Nem sokat túlzott, mert amikor a brazil 18 évesen megérkezett Madridba, Benzema fogta a pártját, miután a Real két rutinosabb brazil légiósa, Marcelo és Casemiro épp a vébén volt a válogatottal.

Egy szó mint száz, Vinícius elfogadta a bocsánatkérést, és azóta fokról fokra jobban értik egymást Benzemával, akit igazi vezérnek tekint a pályán. Kettejük közt azonban most már nem annyira a tisztelet, sokkal inkább a bizalom a meghatározó.

(Forrás: Marca, borítókép: GettyImages)

Azért nem csak Benzema és Vinícius vette ki a részét a Real idei meneteléséből:

Nem lehet elégszer megnézni Luka Modric zseniális gólpasszát

Művészet, amit a horvát aranylabdás csinált.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában