Sajtótájékoztatót tartott az MLSZ, Csányi Sándor elnök pedig a szövetségi kapitányról is beszélt.

"Az elmúlt időszakban többször felvetődött, hogy helyes volt-e három szövetségi kapitánnyal végigcsinálni a selejtezőt. Ezért a stabilitás és az állandóság miatt, az MLSZ úgy döntött, hogy Storck szerződését az Eb előtt 2018. június 30-ig meghosszabbítottuk. A kapitányi és a sportigazgatói feladatkörét párhuzamosan látja el."

Így kezdte az MLSZ elnöke, majd azt is bejelentette, hogy Storck segítőjével, Andreas Möllerrel szintén 2018-ig hosszabbított.

Bernd Storck 2015. július 20. óta irányítja a válogatottat, és – a két sikeresen megvívott pótselejtezőt követően – 44 év után kijuttatta a válogatottat a franciaországi Európa-bajnokságra. A némettel hat mérkőzést játszott a csapat: három győzelmet aratott, két döntetlent ért el, és mindössze egyszer kapott ki. Tíz gólt szerzett és hatot kapott. Ez 61,11%-os teljesítmény.

"Eddigi munkája alapján úgy ítéltük meg, hogy Storck úr megérdemli a bizalmat, meg akartuk adni a lehetőségét, hogy ne csupán néhány hónapra előre tervezhessen munkája során. Ezzel a döntéssel hangsúlyozni szeretnénk, hogy az Eb-döntős szereplést inkább egy állomásnak tartjuk, a végcél a válogatott tartós sikeressége" – mondta Csányi.

(MLSZ)

Szóval bírod a focit? Akkor miért is nem fogadsz?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés