Bognár György a Ferencváros elleni elveszített bajnoki meccs után sodró lendületű monológgal szállt bele a játékvezetésre, a VAR-ba, mi több a Fradiba is. Finoman fogalmazva is igen őszinte volt a nyilatkozata.

Az MLSZ nem értékelte annyira, kedden a fegyelmi határozatában jelezte, vizsgálatot rendelt el Bognár György nyilatkozata miatt. A Paks edzője most visszaírt, hogy nekem ti ne mondjátok meg. Elég a kiszolgáltatottságból című levelét a Nemzeti Sportnak küldte el.

„Ragaszkodom a saját véleményemhez, nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázza a mondanivalómat. Nem vagyok hajlandó előre megírt sablonokat bemondani. Úgy tudom, 2021-ben Magyarországon a szabad véleménynyilvánítás megengedett.”

De ennél is messzebbre ment, mert azt is elmondta, hogy ha ő közszereplő, akkor a játékvezető is, tehát a szakmai hozzáértése nyilvánosan kritizálható. Bár jelezte azt is, hogy ő egyáltalán nem volt sértő, nem hülyézte, vagy csalózta le a sporit. Szerinte a VAR-ra kapcsolatban elég sok gondra derült fény az előző hetekben, de: „Mindenki lapít, mint nyúl a fűben.” Szerinte ezt át kellene értékelni, ezért szólalt fel.

A Fradit is célba vette a BL-kiesése miatt, de erről nem írt a levelében. Hajnal Tamás viszont reagált: „A Ferencváros megérdemelné azt a tiszteletet, amit mi is megadunk a vetélytársainknak.”

Itt az előzmény, érdemes elolvasni, hogy miket mondott Bognár és hogyan:

(Fotó: Paksi FC / Facebook)

És ezt olvastad már?
Lionel Messi megkapta a hetedik Aranylabdáját