A súlycsoportoktól függetlenül napjaink legjobb bokszolójának tartott Saul Canelo Álvarez továbbra sem akar túlságosan sokat pihenni, és megpróbál az ötödik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezni.

A mexikói néhány héttel ezelőtt KO-val legyőzte a veretlen amerikai Caleb Plantet, ezzel ő lett az első bokszoló, aki nagyközépsúlyban mind a négy nagy szervezet világbajnoki övét megszerezte. A topbunyósok között példátlanul aktív Canelo a meccs után azt mondta, pihenésre van szüksége, de úgy tűnik, hogy azért olyan sokat nem fog kihagyni.

A szakértők nagy része azt gondolta, hogy a mexikói valószínűleg egy súlycsoportot fog felmenni, esetleg marad nagyközépsúlyban, de Álvarez és csapata más utat választott. Úgy döntöttek, hogy két súlycsoporttal magasabban, cirkálósúlyban fog legközelebb bokszolni, és megpróbálja megszerezni a WBC világbajnoki övét, amelyet jelenleg Ilunga Makabu birtokol – ha sikerül, az ötödik súlycsoportjában lesz világbajnok. Álvarez korábban már bokszolt félnehézsúlyban (a nagyközép- és cirkálósúly közötti súlycsoport), Szergej Kovaljovot kiütötte és abban a súlycsoportban is bajnok lett. A félnehéz- és a cirkálósúly között viszont 11,3 kg a különbség, ami azért rengeteg, főleg úgy, hogy Álvarez karrierje kezdetén még könnyűsúlyban, vagyis 61,2 kilogrammban bokszolt.

A bajnok Makambu egyébként a 28 megnyert meccséből 25 alkalommal KO-győzelmet szerzett és csak két veresége van, a boxrec összesített cirkálósúlyú ranglistáján a második helyen szerepel. A hivatalos bejelentésre még várni kell, a hírek szerint Álvarez és Makambu valamikor 2022 első felében bokszolhat.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
26 évesen hajléktalan volt, ma ő a legfélelmetesebb bunyós – A Predator sztorija