A horvátok szűken, 25–23-ra győzték csak le a fehéroroszokat a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében. Annyira szoros volt, hogy Lino Cervarnak is közbe kellett lépnie...

A 67 éves edző a világ egyik leghíresebb szakembere, de nem azért, amit most tett: 25 másodperc volt hátra, amikor 24–23-nál Fehéroroszország támadhatott az egyenlítésért, Cervar pedig nagy lelkesedésében megtolta a legundorítóbb trükköt, benyúlt a pályára akadályozni az ellenfél jobbátlövőjét, Artur Karvackit.

Persze trükknek csak idézőjelben lehet nevezni egy ilyen sportszerűtlen aljasságot, amivel ugyan láthatóan olyan nagyot nem segített csapatán, ám maga a szándék Gunnar Prokop-i magasságú suttyóság. Mindez a játékvezetőknek és a zsűriasztalnak sem tűnt fel, így néhány másodperccel később belemenésért elvették a labdát a fehéroroszoktól, a horvátok meg még lőttek egy gyors gólt.

Cervar persze nem tudta, miről beszélnek neki a meccs után: „Nem történt semmi különös. Az egész meccsen fel-alá szoktam járkálni az oldalvonal mellett.”

A dán Tv2 szakértője, Peter Bruun Jörgensen egészen máshogy látta ezt: „Teljesen őrült. Ilyet nem tehet egy edző, nem ragadhatja meg az ellenfél játékosát. Ha mégis megteszi, piros lappal kell büntetni.”

A piros elmaradt, Horvátország nyert. De felvételen megvan az eset, érdekes lesz, hogy a hazaiak kapitányát utólag elmeszelik-e.

A műfaj koronázott királya az osztrák Hypo alapítója, korábbi elnöke és egyben edzője, Gunnar Prokop, aki egy indításnál beleszállt az ellenfél szélsőjébe egy BL-meccsen. Őt az európai szövetség először 45 ezer euróra büntette, valamint 3 évre eltiltotta, ezt aztán 10 ezer euróra és 1 évre enyhítette. Ennyit Cervar nem fog kapni, nem is volt ennyire súlyos, de mérhetetlen sportszerűtlensége miatt illene büntetni.

Update: a fegyelmi bizottság mégis eljárást indított Cervar ellen. Bővebb tájékoztatást az eljárás lefolytatása után ad az európai szövetség.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon