A Honvéd az Európa-liga-selejtező második körében egy kaotikus, balhés visszavágó után kiesett a Craiova ellen.

Az odavágón egy eseménytelen 0–0-t játszott a két csapat, és ez tökéletesen átragadt a visszavágó első 45 percére is. Az első meccs első félidejében nyolc, a visszavágón hétperces hosszabbítás volt. Komoly helyzeteket nem igazán láthattunk, a Craiova dominált inkább, a vendégek meg védekeztek. A Honvéd ráadásul még peches is volt, Lefkovits megsérült, a 40. percben le kellett cserélni.

A második félidő egy Craiova-kapufával indult, folyamatosan nyomott a román csapat, a Honvédnak pedig minden erejét felemésztette a védekezés. 75 perc után még lövése sem volt a vendégeknek, 90 perc után is csak egy, gól viszont egyik oldalon sem, vagyis jöhetett a hosszabbítás.

Gól a hosszabbításban sem volt, balhé viszont igen. A 120. percben egy totális káosz és lökdösődés végén Arnold Hunter játékvezető mellé bedobtak a szurkolók egy petárdát és egy másik tárggyal megdobták, az északír bírót percekig ápolták, majd viszonylag hosszú ideig konzultált a segítőivel. Közben azok a drukkerek, akik bedobták a petárdát, megtapsolták a játékvezetőt, hogy végül komolyabban nem sérült meg.

Anthony Etienvre on Twitter

Fin de match incroyable entre Craiova (Roumanie) et Honved (Hongrie). On jouait la 120e minute lorsqu'une bagarre a éclaté, l'arbitre a été blessé par un jet de pétard (?). Match interrompu juste avant les tirs au but. https://t.co/SPu9J2N2q0


Félórát állt a játék, senki nem tudta, pontosan mi történik, végül a negyedik számú játékvezető vette át Hunter helyét, egy perc játék után pedig jöttek a tizenegyesek.

A Honvéd négy tizenegyesből hármat kihagyott, a hazaiak a másik oldalon nem hibáztak, így egy borzasztóan hosszú párharc után kiesett a Honvéd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a balhénak milyen következményei lesznek, de az biztos, hogy az UEFA kivizsgálja majd az esetet.

Európa-liga-selejtező, 2. kör, visszavágó
Universitatea Craiova–Budapest Honvéd 0–0 (0–0) – tizenegyesek után 3–1
Továbbjutott: tizenegyesrúgások után a Craiova

Közben a Fehérvár:

(Fotó: Universitatea Craiova Facebook-oldal)

És ezt olvastad már?
A Hertha sportigazgatója félreérthetetlenül beleállt Dárdaiba
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz