Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Ferencváros és a Puskás Akadémia nagy meccset játszott szombat este, a Fradi hatalmasat küzdött, emberhátrányban egyenlített, és nyomta végig a második félidőt. Végül nyert is. A vendégek mestere szerint továbbra is a játékvezetők miatt küzdenek a kiesés ellen. :(

A Fradi végig jobban játszott, azonban mégis a Felcsút szerzett vezetést a 24. percben: Varga elveszítette a labdát, földre vitték, majd le is nyomták, a kontra végén (Blazic szerelésénél és Henty lövésénél) is úgy pattant a labda, hogy Henty lövése után a kapufáról befelé perdüljön a labda.

A 37. percben Paintsilt kiállították, a ghánai butaságot csinált: előbb nem adta vissza a labdát a Puskásnak egy bedobás után, ahogy illett volna, emiatt lökdösték, kapott egy sárgát. Utána kétszer törlesztettek rajta, a második sárgája előtt is felrúgták, így elveszítette a fejét, beleszállt Zsidaiba. Jogos sárga és piros, de az előzmény azért érdekes volt, ha lefújja a faultot Pintér spori, mindez nincs.

Azonban mégis egyenlíteni tudott az FTC, a 39. percben Otigba rúgott gólt, ott Böde valóban úgy csinált helyet, hogy lerántotta Márkvártot.

A 81. percig emberhátrányban volt a Fradi, azonban végig támadott, a szünetben stabilizálta a középpályát Thomas Doll, majd előre cserélt, végig nyerni akart. A Puskás nem, emberelőnyben is bekkelt, azonban az edzőjük, a szellemi és morális iránytű, Pintér Attila, aki ősszel megfogadta, hogy nem bírózik, mégis mást emelt ki:

Először azt is hihettük volna, hogy az ő első góljukra gondolt, amikor Varga eltűnt, majd rátámaszkodtak, de nem:

Ferencvárosi Torna Club

👉 3-1-re legyőztük a Puskás Akadémiát! 👉 Otigba Kenneth első ferencvárosi gólja:

Pintérnek igaza van, szabálytalan volt Böde, ahogy néhány perccel később Bödét tökéletesen ugyanolyan mozdulattal vitte földre Zsidai, és akkor épp úgy nem fújt a játékvezető. Persze nem egyenlíti ki egymást két rossz ítélet, legalábbis az ellenőrnél, de itt mondjuk így egy ide, egy oda volt. Feltételezve, hogy a jogos tizenegyest berúgta volna a Fradi.

Arról nem hallottuk beszélni, hogy csapata miért nem próbált meg támadni emberelőnyben, miért nem használta ki azt a félidőnyi előnyt, miért nem volt semmi elképzelés a játékukban. Az, hogy a mérkőzés legvégén két gólt is kaptak, teljesen igazságos volt, sokkal többet tett a Fradi a három pontért.

És arról sem beszélt, miért játszott emberhátrányban is olyan alattomosan, durván, gátlástalanul a saját arcára formált csapata. Minden Fradi-megindulás lerántással, felrúgással, lökéssel zárult.

Persze nemcsak Böde adok-kapokját látta egyoldalúan, sajnos Pintér szelektív látása akkor is életbe lépett, amikor Henty megtaposta Lovrencsics Gergőt:

M4Sport

Ezekiel Henty megtaposta a földön fekvő Lovrencsics Gergőt a Ferencváros-Puskás Akadémia mérkőzésen. Ezt a durvaságot megúszta (lapot sem kapott), de a kiállítás így is utolérte. A folytatást itt...

Itt a teljes összefoglaló, a legvégén Pintér Pinyő értékelésével:

De ha már kérdezte a szakember: a leginkább mérkőzést befolyásoló tényező maga Pintér Attila volt.

Ferencváros–Puskás Akadémia 3–1 (1–1)

  • Gól: Otigba (39.), Blazic (90.), Böde (93.), ill. Henty 24.
  • Kiállítva: Paintsil (37.), ill. Henty (81.)

(Fotó: Flickr)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.