Az eddig hibátlan dánok már korábban biztosították helyüket a legjobb négy között, így aztán pihentettek is néhány klasszist, a franciáknak viszont mindenképpen kellett még legalább egy pont. Épphogy meglett.

Dánia Mikkel Hansent, Mathias Gidselt és Magnus Saugstrupot sem nevezte be a az Európa-bajnoki középdöntő utolsó csoportmeccsére, az olimpiai címvédő francia válogatottnál viszont visszatért néhány játékos a karanténból. Mondjuk a szövetségi kapitányuk nem.

Ennek ellenére is a skandinávok kezdték jobban a mérkőzést (3–0), a francia kapusok botrányosan védtek, Vincent Gerard húsz percen át egy lövést sem védett, de a helyére beálló Wesley Pardin sem védett jól: a szünetig a franciáknál a két kapus összesen egyet hárított a 18 dán lövésből (6 százalék), míg a túloldalon Kevin Möller húsz kapura tartó lövésből nyolcat védett (40 százalék).

A dánok az első félidőben az egyaránt hatszor eredményes Niclas Kirkelökke és Jacob Holm vezetésével elöl is hatékonyabbak voltak, így ötgóllal vezettek a szünetben.

A fordulást követően a francia védelem egyik lefontosabb eleme, Ludovic Fabregas megkapta harmadik kétperces kiállítását, a kiállítása után nem sokan fogadtak a franciáknak. Ennek ellenére fokozatosan zárkóztak fel, a kapuba visszaállt Gerard pedig a kulcspillanatokban megfogott pár lövést, így az utolsó négy percen belül egyenlített is (28–28) az olimpiai bajnok, másfél perccel a dudaszó előtt pedig először vezetett is.

Az utolsó perceket aztán jobban bírták a franciák, meg hát nekik fontosabb is volt a pontszerzés, a dánok kicsit szétestek.

Végül Franciaország csoportelsőként jutott az elődöntőbe, miután hatalmasat fordítva 30–29-re legyőzte a világbajnok Dániát.

Úgy nyert Franciaország, hogy Gerard négy, Pardin egy lövést védett, szemben Möller nyolc és Landin hat hárításával. A meccs legeredményesebb játékosa a tíz gólos Kirkelökke, a mérkőzés legjobbja a kilenc találatig jutó Holm lett, a franciáknál Dika Mem és Hugo Descat egyaránt nyolcszor volt eredményes.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport

Franciaország–Dánia 30–29 (12–17)

Elődöntők:

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

És ezt olvastad már?
Hihetetlen fordítással lett bajnok a Manchester City
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne